amanida mami

El cítric i l´acidesa perfectes per l´amanida

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 2 taronges d’agricultura ecològica de MaMi Taronges
  • 1 bulb de fonoll d’agricultura ecològica
  • 1 endívia
  • 1/2 ceba morada
  • 50 g canonges
      Per a la vinagreta:
  • 2/3 parts d’oli
  • 1/3 part de vinagre de poma
  • 1 cullerada suc de taronja
  • fulles de fonoll
  • sal marina

 

Elaboració de la recepta

  • Pelem les taronges a sang, mirant d’eliminar tota la pell blanca, i guardem el suc que ha quedat al plat.
  • Tallem a rodanxes les taronges, el fonoll i la ceba.
  • Tallem ben petites les fulles del fonoll i les barregem amb la resta d’ingredients.
  • Remenem amb un petit batedor per lligar la vinagreta.
  • Posem en un plat les taronges i les verdures ben distribuïdes.
  • Decorem amb unes fulles tendres de fonoll i amanim amb la vinagreta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat un vi Blanc de Blancs del Mas Ferrer, un vi de varietats típiques de la DO Penedès, Macabeu i Xarel.lo; de color palla verdós, net i delicat en nas i amb aromes fruiters, equilibrat i fresc.

blanc-de-blancs-12-botellas

Recepta extreta de: http://cat.elmondelacuina.com/2014/05/amanida-de-taronja-i-fonoll.html