farcellet-formatge-cabra-pera-botifarra-negra

 

Farcellets exquisits amb productes de la terra

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 gr. de formatge de cabra Plana de Vic (4 talls)
  • 1 pera
  • 20 gr. de mantega
  • 80 gr. de botifarra negra Plana de Vic
  • 4 làmines de pasta brick
  • 4 escuradents

 

Elaboració de la recepta

  • Pelem la pera i la tallem a daus d’1 cm. Posem mantega en una pella i saltem la pera a foc mig, fins que estigui gairebé cuita. La reservem.
  • Tallem la botifarra negra a daus d’1 cm i la barregem amb la pera.
  • Posem un tall de formatge sobre cada làmina de pasta brick, per sobre hi posem la barreja de pera i botifarra.
  • Ajuntem les vores de la làmina, fent-ne un farcellet i ho assegurem amb un escuradents.
  • Ho posem al forn, a 180º durant uns 4 minuts o fins que les vores estiguin torradetes.
  • Ho podem servir com a primer plat, acompanyat d’una amanida o com a aperitiu, utilitzant una mida més petita de la làmina.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Sants Especial Bitter de Cervesa Sants, dissenyada per Bernat Carreras i Guillem Laporta. i elaborada a Ca Larenys.

 

Sants Especial Bitter

Recepta extreta de: http://www.planadevic.cat/topxefplanadevic/recepta03.php