Farcellets exquisits amb productes de la terra
Ingredients per a la recepta
- 400 gr. de formatge de cabra Plana de Vic (4 talls)
- 1 pera
- 20 gr. de mantega
- 80 gr. de botifarra negra Plana de Vic
- 4 làmines de pasta brick
- 4 escuradents
Elaboració de la recepta
- Pelem la pera i la tallem a daus d’1 cm. Posem mantega en una pella i saltem la pera a foc mig, fins que estigui gairebé cuita. La reservem.
- Tallem la botifarra negra a daus d’1 cm i la barregem amb la pera.
- Posem un tall de formatge sobre cada làmina de pasta brick, per sobre hi posem la barreja de pera i botifarra.
- Ajuntem les vores de la làmina, fent-ne un farcellet i ho assegurem amb un escuradents.
- Ho posem al forn, a 180º durant uns 4 minuts o fins que les vores estiguin torradetes.
- Ho podem servir com a primer plat, acompanyat d’una amanida o com a aperitiu, utilitzant una mida més petita de la làmina.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Sants Especial Bitter de Cervesa Sants, dissenyada per Bernat Carreras i Guillem Laporta. i elaborada a Ca Larenys.
Recepta extreta de: http://www.planadevic.cat/topxefplanadevic/recepta03.php