Canelons i bolets, una combinació més que perfecta
També es poden comprar ja preprats de diverses maneres, com aquesta.
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 1’5 quilos de barreja de bolets d’Estany Bages Cargol
- 2 cebes grans
- 200 gr. de nata
- 12 plaques de pasta per canelons
- 300 gr. de trompetes d’Estany Bages Cargol
- 1 litre de llet
- 60 gr. de farina
- 60 gr. de mantega
- Sal
- Oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- En una paella ben calenta saltegem la barreja de bolets amb una mica d’oli i sal, els reservem.
- Sofregim la ceba a talls petits en una cassola i afegim els bolets passats per la màquina de picar carn, hi posem nata i ho deixem reduir fins que agafi la textura desitjada, ho amanim amb sal i pebre.
- En una cassola gran amb força aigua bullint fem coure les plaques de pasta un quart d’hora, les refredem amb aigua freda i les eixuguem amb un drap.
- Posem el farcit dintre de la pasta i ho fem rodar.
- Posem els canelons en una safata.
- Fem una beixamel amb la mantega, la farina, les trompetes saltejades i picades i la llet.
- Ho tapem tot i ja ho podem gratinar.
- Es pot acabar amb una mica de formatge sec i/o tòfona ratllada al damunt.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Parell Jove del Celler Aibar, un vi lleuger i de glop fàcil per gaudir festivament, però tot i així amb cos, suau en boca, saborós i agradable.
Recepta extreta: http://www.llagostera.cat/festabolet/pdf/restaurants_2011.pdf