canelons-bolets-beixamel

Canelons i bolets, una combinació més que perfecta

També es poden comprar ja preprats de diverses maneres, com aquesta.

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1’5 quilos de barreja de bolets d’Estany Bages Cargol
  • 2 cebes grans
  • 200 gr. de nata
  • 12 plaques de pasta per canelons
  • 300 gr. de trompetes d’Estany Bages Cargol
  • 1 litre de llet
  • 60 gr. de farina
  • 60 gr. de mantega
  • Sal
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  • En una paella ben calenta saltegem la barreja de bolets amb una mica d’oli i sal, els reservem.
  • Sofregim la ceba a talls petits en una cassola i afegim els bolets passats per la màquina de picar carn, hi posem nata i ho deixem reduir fins que agafi la textura desitjada, ho amanim amb sal i pebre.
  • En una cassola gran amb força aigua bullint fem coure les plaques de pasta un quart d’hora, les refredem amb aigua freda i les eixuguem amb un drap.
  • Posem el farcit dintre de la pasta i ho fem rodar.
  • Posem els canelons en una safata.
  • Fem una beixamel amb la mantega, la farina, les trompetes saltejades i picades i la llet.
  • Ho tapem tot i ja ho podem gratinar.
  • Es pot acabar amb una mica de formatge sec i/o tòfona ratllada al damunt.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Parell Jove del Celler Aibar, un vi lleuger i de glop fàcil per gaudir festivament, però tot i així amb cos, suau en boca, saborós i agradable.

 

parrell-jove

Recepta extreta: http://www.llagostera.cat/festabolet/pdf/restaurants_2011.pdf