El batut de maduixa és aquella cosa que veus beure a mitja pel·lícula nord-americana dels ’90, que quan veus xarrupar et fa perdre l’oremus, però que després no t’acabes prenent mai perquè realment no saps gaire com es fa. Per sort teva, un dia vas descobrir El Gourmet Català, i això ja serà cosa del passat.
Què cal per fer un batut de maduixa
- 1 quilo de maduixes, òbviament
- Un litre i mig de llet fresca
- Canyella, grosella i sucre
També pots tastar un batut igual o semblant a Mango Con Sal!
Batut en 5 passos, què més vols!
- Compra maduixes: Un batut de maduixes sense maduixes és força complicat de fer, ja ho saps. Compra’n una bona safata, recordant que les millors són les de casa, i prepara-les tallant-les xiques i traient-n’hi les fulles.
- La batedora, a la mà. Seria fantàstic que fos d’aquelles amb les que Bruce Willis es feia batuts, però bé, si no en tens una d’aquesta una de les de tota la vida, de les de fer allí-i-oli, et serviran. Mentre l’hagis netejat abans, no hi haurà problema.
- Raig de grosella i les maduixes, les primeres. Has de vigilar no tacar-te, que de fet és l’única cosa que podem aportar en aquest punt. Ara, creu-nos que si et cau una sola gota de grosella a la camisa entendràs perquè t’ho hem comentat.
- Afegeix la canyella, i tres cullerades de sucre. Segons ho vulguis més o menys dolç. El sucre és fàcil de controlar, i permet variants; en canvi la canyella no només et pot destrossar el batut de maduixes, sinó que no té gaires més alternatives. Bé, no posar-ne si no t’agrada, és clar.
- Afegeix la llet, i llestos. La llet és una mica segons t’agradi el batut més o menys espès. Tingues clar que amb les mides que t’hem donat surten moltíssimes racions, així que simplement divideix-ne les parts, i afegeix-ne més o menys fins a trobar la textura.
Ho maridarem amb unes galetes Galeta bio digestive integral banyada amb xocolata i coco ratllat de CAROLINA HONEST.
És una cosa tremenda. És una cosa deliciosa. És una cosa… boh. Ara, aviam, per més que sigui fruita triturada tingues en compte que un excés pot fer que sigui l’últim estiu on et cabrà el banyador que portes!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!