arros amb ceps i botifarra negra

El sabor de la terra i de les coses ben fetes

Ingredients de la recepta (2 persones)

  • 1 ceba
  • 1 botifarra negra de la Carnisseria Can Parruc
  • 200 gr de arròs
  • 1/2 litre de caldo de verdures aproximadament
  • 200 gr de ceps de temporada / 75 gr de ceps secs
  • Sal i oli

Elaboració de la recepta

  • Piqueu la ceba ben petita i daureu-la en una cassola amb un raig d’oli fins que sigui transparent. Arribat aquest punt afegiu els ceps. Abans de posar-los a la paella, renteu-los bé, i assequeu-los amb un paper absorbent, per a treure l’excés d’aigua. Una vegada hidratats, veureu que augmenten bastant de volum.
  • Al cap de 2 minuts d’afegir els ceps, tireu la botifarra negra tallada a daus, i daureu uns 5 minuts.
  • Afegiu l’arròs, i doneu-hi unes quantes voltes. Aneu tirant caldo calent a cullerades, i afegiu més caldo quan se l’hagi begut. Repetiu l’operació fins que l’arròs sigui cuit. Penseu que l’arròs tardarà aproximadament (depenent de la varietat) uns 18 minuts en coure. Rectifiqueu de sal a mitja cocció.
  • Deixeu reposar un parell de minuts i emplateu. Si us ve de gust podeu afegir una mica de cibulet o julivert picat per damunt.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un AVGVSTVS XAREL·LO (+100) microvinificació 2014 de Cellers Avgvstvs Forvm, un vi de colors grocs pàl·lids, fresc a la boca però amb densitat i un aroma que recorda als cítrics i fruites tropicals, com la pell de llimona i la pinya. Ideal per acompanyar aquest arròs amb ceps i qualsevol altre plat de la dieta mediterrània.

xarelo

Recepta: http://www.mytaste.cat/click/index/877876/salioli.blogspot.com.es