img_parrillada_de_verduras_9946_600

Perquè la verdura no té res que envejar al gust de la carn i el peix

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  • Es preescalfa el forn a uns 200 ºC. i després ho passarem a uns 180ºC. Es col·loquen les albergínies, pebrots i cebes en una safata que introduïm al forn, preferiblement a la safata del mig.
  • Aproximadament als 25 minuts, introduirem els tomàquets ja que aquests requereixen menys temps. Aprofitem que obrim el forn per fer una volta a les hortalisses.
  • Apaguem el foc als 40 minuts, després de comprovar que estan fetes totes les verdures.
  • Les traiem i emboliquem cada classe per separat, deixant-les reposar uns 20 minuts. És important que es dugui a terme aquest pas per poder pelar millor. Per embolicar podeu utilitzar paper de diari ja que manté molt bé la calor. No poseu els tomàquets amb paper de diari.
  • Per pelar les verdures és convenient que tingui un bol amb aigua a prop. Li serà útil per deixar les llavors i la pell del pebrot que de vegades s’enganxa als dits. Una vegada que estan totes les hortalisses pelades i s’han retirat les llavors dels pebrots, talleu tires al llarg i col·loqueu en una font.
  • Afegiu els grans d’all picats, assaoneu amb sal i finalment, doneu un bon raig d’oli aromatitzat “Ve” de Dama de Elaia.
  • Gaudiu de la graellada de verdures acompanyant amb una salsa de iogurt i menta o una salsa de tomàquet picant per anar mullant les verdures.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi DO Penedès de Dotzevins, un vi negre fresc, agradable, lleuger, aromes de fruita tropical i d’os (litxi, raïm, préssec i poma verda), amb notes d’almívar, golós i lleugerament anisat. Amb un pas per boca llarg i final persistent amb un toc d’eucaliptus és perfecte per acompanyar les verdures.

 

do penedes

Recepta extreta de: http://www.recetasgratis.net/Receta-de-Parrillada-verduras-receta-9946.html#ixzz3xhcRT5ji