amanida-tomaquet-olivada-olives-cireres

 

Una amanida boníssima sense haver de cuinar

 

Ingredients per a la recepta

  • 3 tomàquets madurs
  • 100 g d’olivada Empeltre de La Gaeta
  • 150 ml d’oli d’oliva verge extra Sevillana de La Gaeta
  • 8 cireres
  • 50 g de melmelada de tomàquet
  • 100 g d’olives Arbequines de La Gaeta
  • flor de sal

 

Elaboració de la recepta

  • Tallem els tomàquets i els amanim amb l’olivada.
  • Els disposem en un plat.
  • Afegim les cireres tallades a dauets, unes gotes de melmelada de tomàquet, les olives arbequines i una mica de flor de sal.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Domus Pensi d’Altavins, un vi negre de color roig intens amb tonalitats violàcies, de molta capa. En nas, complex en aroma de fruits rojos (gerd, nabius), pruna, panses, notes de cacau i cafè torrat i a la boca és llaminer i gras, d’entrada suau i evolució rotunda, taní de sensació dolça, intensificada per l’alcohol. En retronasal recorda la melmelada de cireres.

Recepta extreta de: http://www.gastronosfera.com/es/tendencias/10-recetas-1-para-cocinar-con-olivas-esencia-mediterranea