amanida de bacallà

Una amanida de bacallà plena de color i amb una vinagreta boníssima

Ingredients de la recepta:

  • 120 grams de bacallà sec de Pairó Fish
  • 360 grams de mongeta seca cuita
  • 1 tomàquet i 1 ceba
  • ¼ de pebrot vermell
  • 30 grams d’olives negres
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de vinagre
  • 2 dents d’all
  • 4 ametlles torrades
  • Pebre vermell i sal

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc esqueixem el bacallà i el posem en remull durant aproximadament un parell d’hores.
  2. Passat aquesta estona l’escorrem i l’esbandim.
  3. A continuació, netegem les hortalisses i en un bol hi posem el bacallà amb el pebrot i el tomàquet tallat a daus, la ceba pelada i tallada.
  4. A part amb un morter aixafem les dents d’all i les ametlles i afegim l’oli, el vinagre i el pebre vermell
  5. Amb aquesta vinagreta amanirem el bacallà i les hortalisses
  6. Finalment preparem a una safata el bacallà i les verdures i addicionem també les mongetes cuites amb les olives negres i ja tindrem el nostre plat elaborat.

 

Podem afegir els ingredients que vulguem, nosaltres en aquest cas hi hem posat ou dur, perquè aporti més sabor encara.

Maridatge:

El vi escollit per acompanyar aquesta amanida singular és el Parell blanc dAibar 1895; un vi que encaixa a la perfecció amb tota mena d’amanides i de peixos, i per tant maridarà de forma exemplar aquest plat tant original i innovador; us convidem a tastar-ho!

parrell blanc aibar 1895