rodo de pota blava

El millor pollastre de l’Estat saborós com mai l’has tastat

Ingredients de la recepta:

  • 1 pollastre pota blava
  • 2 caps d’all
  • 200 grams de trompetes de la mort
  • 100 grams de pernil ibèric
  • 100 grams de bacon

 

Per a la salsa:

  • Oli d’oliva
  • Pinyons
  • Panses
  • Salsa Española
  • Crema de llet
  • 1 got de conyac o brandy

 

Elaboració de la recepta:

  1. Per començar traiem els ossos del pollastre, només ens interessa la carn.
  2. A continuació sofregim les trompetes de la mort amb una mica de bacon tallat amb làmines fines.
  3. Un cop fregit, les expandim, juntament amb el bacon sobre el Pota blava i el pernil ibèric i ho enrotllem.
  4. Un cop ho tenim tot junt i enrotllat ho introduïm en una xarxa i ho fiquem a una safata de forn amb oli.
  5. Un cop el tenim preparat, anem agregant el fumé obtingut prèviament amb la cocció de les carcasses del Pota blava.
  6. El deixem al forn aproximadament 1 hora i mitja; tot seguit el retirem del forn i el conservem amb la seva salsa i ho deixem refredar.
  7. Un cop estigui fred, fem rodanxes al nostre gust.
  8. A part, fregim els pinyons i les panses i ho flamegem amb conyac o brandy; afegim salsa espanyola i la salsa del pollastre que havíem deixar refredar.
  9. Finalment afegim la nata líquida sobre les rodanxes de pota blava i amb la salsa preparada tindrem el nostre rodó de pollastre de qualitat preparat.

 

Maridatge

Per acompanyar aquest plat exquisit i amb una salsa tant potent, escollim el Clos Floresta de Cellers Pere Guardiola; un vi color cirera intents, net i  brillant; amb un aroma franc de fruita madura i notes de fusta i vainilla, potent, ple i saborós; expressiu i complex amb equilibri i amb un frescor que es conserva; un vi ideal per acompanyar aquest tipus de plats tant elaborat; estarà a l’altura de les circumstàncies.

clos floresta