Una forma de fer pasta innovadora i original amb un sabor caramel·litzat
Ingredients de la recepta (per a 4 persones):
- 350 grams de pici toscani
- 180 grams de formatge de cabra al romani Betara
- 20 pebrots del piquillo en conserva
- Oli d’oliva verge extra
- 4 dents d’all
- Pebre negre
- Sal i sucre
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc en una olla amb abundant aigua posem la pasta a bullir amb una mica de sal i oli; removent per que no s’enganxin fins que estiguin al dent.
- Mentrestant podem preparar el pebre confitat; pelem els dents d’all i els tallem a làmines i tallem també el pebre en tires no massa fines. En una paella amb un fons d’oli, hi afegim l’all quan estigui calent.
- Quan l’all hagi agafat color, hi afegim el pebrot i els estenem be a una temperatura superior a la meitat.
- A continuació i afegirem 6 cullerades petites de sucre, la sal i el pebre, removem, i a continuació el líquid del pebre en conserva (o una mica d’aigua).
- Tot seguit abaixem el foc i deixem que es confitin durant uns cinc minuts o fins que estigui caramel·litzat i ho retirem del foc.
- A part, tallem el formatge cabra a daus; important treure aproximadament 30 minuts abans perquè estigui a temperatura ambient.
- Finalment quan la pasta estigui llesta, la escorrem i li posem un raig d’oli.
- Per emplatar tot plegat, servim la pasta, a sobre hi col·loquem el pebrot i seguidament el formatge i el líquid confitat i estarà tot preparat!
Maridatge
Per acompanyar aquesta pasta tan especial, amb aquest pebrots confitats i aquest formatge al romaní de Betara amb aquest sabor tan únic, el cava Brut Reserva Rosat de El Mas Ferrer, serà el complement perfecte de sabor suau i color que farà que el nostre paladar gaudeixi de plaer!