pici

Una forma de fer pasta innovadora i original amb un sabor caramel·litzat

Ingredients de la recepta (per a 4 persones):

  • 350 grams de pici toscani
  • 180 grams de formatge de cabra al romani Betara
  • 20 pebrots del piquillo en conserva
  • Oli d’oliva verge extra
  • 4 dents d’all
  • Pebre negre
  • Sal i sucre

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc en una olla amb abundant aigua posem la pasta a bullir amb una mica de sal i oli; removent per que no s’enganxin fins que estiguin al dent.
  2. Mentrestant podem preparar el pebre confitat; pelem els dents d’all i els tallem a làmines i tallem també el pebre en tires no massa fines. En una paella amb un fons d’oli, hi afegim l’all quan estigui calent.
  3. Quan l’all hagi agafat color, hi afegim el pebrot i els estenem be a una temperatura superior a la meitat.
  4. A continuació i afegirem 6 cullerades petites de sucre, la sal i el pebre, removem, i a continuació el líquid del pebre en conserva (o una mica d’aigua).
  5. Tot seguit abaixem el foc i deixem que es confitin durant uns cinc minuts o fins que estigui caramel·litzat i ho retirem del foc.
  6. A part, tallem el formatge cabra a daus; important treure aproximadament 30 minuts abans perquè estigui a temperatura ambient.
  7. Finalment quan la pasta estigui llesta, la escorrem i li posem un raig d’oli.
  8. Per emplatar tot plegat, servim la pasta, a sobre hi col·loquem el pebrot i seguidament el formatge i el líquid confitat i estarà tot preparat!

 

Maridatge

Per acompanyar aquesta pasta tan especial, amb aquest pebrots confitats i aquest formatge al romaní de Betara amb aquest sabor tan únic, el cava Brut Reserva Rosat de El Mas Ferrer, serà el complement perfecte de sabor suau i color que farà que el nostre paladar gaudeixi de plaer!

brut reserva rosat