Fer xampinyons farcits és l’exemple ideal que una recepta gourmet catalana no té per què costar un ronyó. Així doncs, és econòmica, és fàcil de fer i és una recepta original més gustosa que el no treballar. Per tant, ja ho tindríem tot per començar.
Ingredients necessaris per fer xampinyons farcits
- 1 satafa de xampinyons ben macos
- 1 Carbassó + 1 Ceba + 1 pastanaga Obra tutelar Agrària
- Formatge de gratinar
- Sal i pebre
- Oli La Gaeta
Com cuinar fàcilment
- Vés al teu establiment de confiança i aconsegueix uns xampinyons macos, macos. Primer de tot, han de ser grossos i consistents, avui petits no ens valen. Uns senyors xampinyons, has d’escollir, són la nostra base! Que quan els vegis, diguis: són ells, i són per mi. Si portes un Gourmet Català a dintre, segur que els sabràs reconèixer.
- És important que deixis els netegis bé. La sorra, a la platja! Després, intenta però no posar-los sota aigua abundant, i deixa’ls eixugar sobre paper de cuina. Que descansin, que ja treballes tu.
- Moment crucial: fem xampinyons farcits… però de què? Farcir una cosa és fàcil, si saps què vols posar-hi a dintre. Avui, els farcim de verdures de l’hort, que ja podràs comprar aprofitant el viatge, i formatge, que esperem que mai et falti a la nevera.
L’hora de la verdura
- Pica la verdura ben xica. La que més t’agradi. Ara, tu decideixes quina! Inverteix en bon producte i tot serà bo. Et suggerim un carbassó, pastanaga i pebrots, però als fogons hi manes tu.
- Paella als fotons i donar quatre voltes la teva tria. Foc lent i molt carinyo, com sempre.
- Com que no ens hem de mirar el foc, perquè sol ens fa la feina, aprofitem l’estona per treure els culs dels xampinyons. Tal com surten, ben xicarrons i cap a la paella amb la resta.
- No t’oblidis de la sal i el pebre!
- Això et portarà cinc minuts. Un parell més dels que cal invertir a daurar els xampinyons. Un pim-pam. El color, el sabràs veure. El teu nas de Gourmet et guiarà.
- Tot avança a bon ritme, oi? Doncs, ara és l’hora dels treballs manuals. Per anar acabant, utilitza les verduretes per farcir uns xampinyons que segurament ja tindràs més que llestos.
- Com anem d’hora? Som a temps de gratinar aquesta filigrana al forn? Genial! No? S’accepta una passada ràpida pel Grill del microones, però recorda que res fa més deliciós un plat que una mica d’estona.
El maridatge pels xampinyons farcits
Ho maridarem amb un vi rosat Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla.
I, un cop el formatge hagi quedat fos i gratinat, els xampinyons farcits estaran llestos per alegrar-te la teca. Per això, cal servir-los ben calents. Ara, comença a pensar ja de què farciràs els teus xampinyons farcits la pròxima vegada!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!