La vedella i la pera mai no havien estat tan ben avingudes
Ingredients per a la recepta (6 persones)
- Vedella ecològica de Girona (culata o crostó) d´un kilo aprox de Tall Tradicional Capdevila
- 6 peres
- Farina
- 2 cebes
- 6 tomàquets madurs
- 1 fulla de llorer
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa d´anís sec
- 1 trosset de canyella (branca)
- 3 claus
- Oli
- Sal
- Mig litre de brou de carn
Elaboració de la recepta
- Primer enrossirem la vedella, sencera, salpebrada i enfarinada en una cassola gran.
- Afegim les cebes juntament amb les espècies i herbes aromàtiques i quan hagi agafat color hi tirem els tomàquets pelats i tallats a trossos petits.
- Uns minuts més tard ho mullem amb l’anís i el vi ranci, deixem reduir i quan torni a estar concentrat mullem amb el brou de carn. Tapem i deixem coure una mitja hora, però compte amb no passar-se de cocció, aneu comprovant-ho.
- Deu minuts més tard hi afegim les peres pelades i tallades a quarts.
- Quan la vedella estigui cuita la treiem i la tallem a rodanxes, posant-les en una altra cassola juntament amb les peres.
- Colem la salsa i com que probablement serà massa líquida la fem reduir a foc fort i destapat.
- Quan la salsa tingui la textura adequada la passem a la cassola on tenim les peres i la vedella tallada i deixem que faci xup xup uns breus instants.
- Servim en un plat i bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi potent amb un marcat perfil Priorat, equilibrat i rodó. És ideal per plats de carn vermella o guisats, per tant és perfecte per acompanyar la recepta.
Recepta extreta de: https://foodandfoot.wordpress.com/2013/04/25/vedella-rostida-amb-peres-130130/