Un plat molt colorit, tant per la vista com pels sabors
Ingredients per a la recepta
- Arròs blanc d’Entornalls
- Gambetes pelades
- 20 fulles d’alfàbrega
- 1 dent d’all
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Primer posem l’arròs a bullir; amb una olla amb aigua, sal i un rajolí d’oli. Si volem hi podem posar un grà d’all i un cop l’arròs està cuit el traiem. També podem aprofitar el brou de coures verdures i així ens quedarà amb més gust.
- Mentre bull l’arròs , posem les gambes en una paella amb oli d’oliva i les covem. Vigilem de que no ens quedin resseques.
- Rentem i sequem les fulles d’alfàbrega i les posem al vas de la batedora, amb un gra d’all,sal, pebre i 1/2 vas d’oli d’oliva i ho triturem.
- Un cop l’arròs està cuit l’escorrem i el passem per aigua freda.
- Agafem un aro d’emplatar i muntem el plat.
- També podem barrejar l’arròs amb les gambes i la salsa, però queda millor presentat així.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Malondro blanc 2014 de Celler Malondro, un vi blanc amb pinzellades de fruita, acompanyades d’una mineralitat elegant i un equilibri agradable entre acidesa i dolçor en el post gust.
Recepta extreta de: http://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es/2015/07/arros-fred-amb-gambes-i-salsa-de.html