turró crema

Un dolç de nadal per anar fent boca

Ingredients de la recepta

  • 500 g. d’ametlla molta
  • 4 rovells d’ou
  • 150 g. de glucosa
  • Vanillina
  • 450 g. Sucre
  • 150 g. Nata de muntar
  • Per fer la Yema per cremar:
    • Poseu els ous que voleu fer de yema, amb closca, a la balança.
    • Poseu el mateix pes de sucre.

Podeu trobar aquest turró ja elaborat a Torrons Alemany

 

Elaboració de la recepta

  1. Poseu l’ametlla molta, els rovells d’ou i la glucosa dins el pot de la batidora.
  2. En un cassó al foc hi posem el sucre i la nata per muntar. Ho remeneu be. Quan comenci a bullir,no ho remeneu més.
  3. Cal tenir al costat del foc un bol amb aigua freda. De tant en tant suqueu-hi una punteta l’escumadora i porteu-la al bol.
  4. Toqueu-ho i quan noteu que podeu fer una boleta amb el xarop, aquest es el punt de barrejar-lo en la batedora, engegueu a marxa curta i aneu incrementant la velocitat fins que noteu que ha refredat una mica.
  5. Bolqueu-ho damunt d’un paper gruixut. Doneu-li forma de dos barres i les deixeu refredar i quallar.

Per fer la Yema:

  1. Trenqueu els ous i barregeu-los en un cassó amb el sucre, doneu-hi un cop de triturador elèctric i, doneu el foc ben suau i amb una espàtula de fusta no ho deixarem de remenar.
  2. Quan comenci a bullir ja ho podeu treure del foc i deixar-ho refredar.

Per fer el cremat del torro:

  1. Partiu les dues barres i a la cara menys maca escampeu sucre i cremeu.
  2. Gireu les barres i poseu damunt una napada de gema, ensucreu abundosament i torneu a cremar.

 

Maridatge

I que millor que acompanyar aquest deliciós dolç de nadal amb un Gran Reserva Adernats XC de Adernats considerat segons la revista 50 Great Cavas com el millor cava del món. Un cava de Bombolla fina i abundant. Es caracteritza per tenir una impressió aromàtica de fruita seca amb notes tropicals de plàtan i pinya, cítrics i espígol. Te molt bona acidesa i una bona integració del carbònic on destaquen els sabors a fruita madura i codony. Llarg recorregut i persistent.

 

 

 

Recepta extreta de http://www.receptes.cat/