recepta-gourmet-brac-gitano-melmelada-cafè

Per acabar un àpat ben amunt

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 ous
  • 100 g de farina de blat
  • 100 g de sucre
  • Una mica de sal
  • 200 g de melmelada de cafè de Fruita Blanch

 

Elaboració de la recepta

  1. Folrem una safata de forn de 25×35 cm amb paper sulfuritzat, doblant bé les cantonades i procurant que aquestes quedin ben enganxades a la vora.
  2. Batem els ous, el sucre i una mica de sal en un recipient profund i ampli fins que la barreja blanquegi i dobli el seu volum.
  3. Afegim la farina tamisada i, amb moviments envoltants per no perdre l’aire, barregem fins a obtenir una massa homogènia.
  4. Estenem la massa sobre la safata de forn, allisem la superfície amb una llengua pastissera i coem a forn preescalfat a 180 º C (amunt i avall) durant 10-12 minuts, fins que veiem la superfície lleugerament daurada. És important no passar-se de forn perquè la planxa de pa de pessic no es ressequi i es pugui trencar l’enrotllar-la.
  5. Estenem una làmina de paper sulfuritzat sobre la taula de treball i l’empolvorem amb sucre.
  6. Bolquem el pa de pessic calent i retirem el el paper en el qual el posem al forn, que haurà quedat a la part superior.
  7. Estenem la melmelada per tota la superfície i enrotllem sobre si mateix amb cura.
  8. Emboliquem amb el paper i deixem refredar abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Reserva Brut Nature del Celler Carles Andreu, un cava de color or pàl•lid, amb un fi i constant rosari de bombolles, es presenta al tast força afruitat amb un cert record de tocs de la seva criança. A la boca és suau, amb una bona estructura, franc, fresc i persistent, amb un esclat de bombolletes que ens donen una agradable sensació de pessigolleig.

Cava-Reserva-brut-nature-carles-andreu

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/postres/brazo-gitano-esta-receta-autentica-deliciosa-que-vas-a-encontrar