Ingredients per a la recepta
- 4 ous
- 100 g de farina de blat
- 100 g de sucre
- Una mica de sal
- 200 g de melmelada de cafè (Fruita Blanch)
Elaboració de la recepta
- Folrem una safata de forn de 25×35 cm amb paper sulfuritzat, doblant bé les cantonades i procurant que aquestes quedin ben enganxades a la vora.
- Batem els ous, el sucre i una mica de sal en un recipient profund i ampli fins que la barreja blanquegi i dobli el seu volum.
- Afegim la farina tamisada i, amb moviments envoltants per no perdre l’aire, barregem fins a obtenir una massa homogènia.
- Estenem la massa sobre la safata de forn, allisem la superfície amb una llengua pastissera i coem a forn preescalfat a 180 º C (amunt i avall) durant 10-12 minuts, fins que veiem la superfície lleugerament daurada. És important no passar-se de forn perquè la planxa de pa de pessic no es ressequi i es pugui trencar l’enrotllar-la.
- Estenem una làmina de paper sulfuritzat sobre la taula de treball i l’empolvorem amb sucre.
- Bolquem el pa de pessic calent i retirem el el paper en el qual el posem al forn, que haurà quedat a la part superior.
- Estenem la melmelada per tota la superfície i enrotllem sobre si mateix amb cura.
- Emboliquem amb el paper i deixem refredar abans de servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Reserva Brut Nature, un cava de color or pàl•lid, amb un fi i constant rosari de bombolles, es presenta al tast força afruitat amb un cert record de tocs de la seva criança. A la boca és suau, amb una bona estructura, franc, fresc i persistent, amb un esclat de bombolletes que ens donen una agradable sensació de pessigolleig.
Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/postres/brazo-gitano-esta-receta-autentica-deliciosa-que-vas-a-encontrar
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!