anxoves-tomaquets-oli

Una amanida perfecta per començar qualsevol àpat

 

Ingredients per a la recepta

  • Tomàquets varietat “Montserrat”
  • Anxoves de l’Escala
  • Oli d’oliva verge extra d’Oli d’Arbeca
  • Sal

 

Variants

  • S’hi poden posar unes olives
  • S’hi pot afegir ceba

 

Elaboració de la recepta

  1. Les anxoves, les dessalem prèviament i les reservem en oli.
  2. Renteu i talleu els tomàquets a quarts.
  3. Un cop rentats, talleu els tomàquets a llesques primes.
  4. Col·loqueu-ne tres a cada plat.
  5. Amaniu-ho amb oli d’oliva verge extra i, si voleu, una mica de sal. Jo no en poso, ja que considero que les anxoves ja son prou salades.
  6. I completeu el plat amb quatre filets anxoves per sobre.
  7. Podeu preparar el mateix plat fent trossos amb el tomàquet i les anxoves.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi blanc Pere Munné Duran de Caves Mungust, un vi blanc elaborat amb macabeu, xarel·lo i parellada amb proporcions 40%,50% i 10% respectivament. Procedent de les nostres vinyes situades a la comarca de l’Anoia. Vi fresc, amb aromes afruitades.

vi-blanc-mungust

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2015/06/tomaquets-de-monserrat-amb-anxoves.html