Una amanida perfecta per començar qualsevol àpat
Ingredients per a la recepta
- Tomàquets varietat “Montserrat”
- Anxoves de l’Escala
- Oli d’oliva verge extra d’Oli d’Arbeca
- Sal
Variants
- S’hi poden posar unes olives
- S’hi pot afegir ceba
Elaboració de la recepta
- Les anxoves, les dessalem prèviament i les reservem en oli.
- Renteu i talleu els tomàquets a quarts.
- Un cop rentats, talleu els tomàquets a llesques primes.
- Col·loqueu-ne tres a cada plat.
- Amaniu-ho amb oli d’oliva verge extra i, si voleu, una mica de sal. Jo no en poso, ja que considero que les anxoves ja son prou salades.
- I completeu el plat amb quatre filets anxoves per sobre.
- Podeu preparar el mateix plat fent trossos amb el tomàquet i les anxoves.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi blanc Pere Munné Duran de Caves Mungust, un vi blanc elaborat amb macabeu, xarel·lo i parellada amb proporcions 40%,50% i 10% respectivament. Procedent de les nostres vinyes situades a la comarca de l’Anoia. Vi fresc, amb aromes afruitades.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2015/06/tomaquets-de-monserrat-amb-anxoves.html