melo-menta-pernil

Una recepta subtil i saborosa

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 3kg de meló de qualsevol varietat de Lola y Más
  • 300gr de pernil ibèric de La Cava
  • 250ml de nata per cuinar (que podrem substituir per nates vegetals o iogurt)
  • Unes branquetes de menta fresca
  • 1 polsim de nou moscada
  • q/s oli d’oliva
  • q/s pebre negre (millor si es molt, ens aportarà un aroma i gust molt intens)
  • q/s de sal

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc, pelem i retirem les llavors del meló.
  2. Reservem un parell de talls, i la resta de la polpa la tallem a trossos i la triturem amb el “turmix” o la batedora amb 3 fulles de menta fresca fins a obtenir una crema ben fina.
  3. El condimentem amb una mica de sal, oli, la nou moscada i pebre negre (opcional) i ho passem pel “xino” o un colador de malla fina, per aconseguir una textura mes fina i ho reservem a la nevera.
  4. Tallem els trossos de meló reservats a daus menuts i ho reservem a la nevera.
  5. D’altra banda, tallem el pernil ibèric a encenalls menuts i el saltem a una paella a foc fort amb tres gotes d’oli d’oliva fins que ens quedin cruixents i els reservem.

 

Muntatge

  1. Servim la sopa que tenim a la nevera ja ven freda sobre un plat fondo, bol o copa de còctel.
  2. Afegim un raig o unes gotes de nata (que hauríem de tindre en fred) i fem el mateix amb l’oli d’oliva, al principi pot donar la sensació de que s’enfonsa però en uns segons veureu com sura i aporta més color al plat.
  3. Per acabar, hi afegim els encenalls de pernil al centre del plat, el pebre negre i la branqueta de menta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Nature Gran Reserva del Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiu i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.

celler-vell-brut-nature-gran-reserva-cava

Recepta extreta de: http://www.escolaturismebp.org/receptes/sopa_melo.pdf

Imatge extreta de: https://www.latavella.cat/img/receptes/r28.png