Una recepta subtil i saborosa
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 3kg de meló de qualsevol varietat de Lola y Más
- 300gr de pernil ibèric de La Cava
- 250ml de nata per cuinar (que podrem substituir per nates vegetals o iogurt)
- Unes branquetes de menta fresca
- 1 polsim de nou moscada
- q/s oli d’oliva
- q/s pebre negre (millor si es molt, ens aportarà un aroma i gust molt intens)
- q/s de sal
Elaboració de la recepta
- En primer lloc, pelem i retirem les llavors del meló.
- Reservem un parell de talls, i la resta de la polpa la tallem a trossos i la triturem amb el “turmix” o la batedora amb 3 fulles de menta fresca fins a obtenir una crema ben fina.
- El condimentem amb una mica de sal, oli, la nou moscada i pebre negre (opcional) i ho passem pel “xino” o un colador de malla fina, per aconseguir una textura mes fina i ho reservem a la nevera.
- Tallem els trossos de meló reservats a daus menuts i ho reservem a la nevera.
- D’altra banda, tallem el pernil ibèric a encenalls menuts i el saltem a una paella a foc fort amb tres gotes d’oli d’oliva fins que ens quedin cruixents i els reservem.
Muntatge
- Servim la sopa que tenim a la nevera ja ven freda sobre un plat fondo, bol o copa de còctel.
- Afegim un raig o unes gotes de nata (que hauríem de tindre en fred) i fem el mateix amb l’oli d’oliva, al principi pot donar la sensació de que s’enfonsa però en uns segons veureu com sura i aporta més color al plat.
- Per acabar, hi afegim els encenalls de pernil al centre del plat, el pebre negre i la branqueta de menta.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Nature Gran Reserva del Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiu i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.
Recepta extreta de: http://www.escolaturismebp.org/receptes/sopa_melo.pdf
Imatge extreta de: https://www.latavella.cat/img/receptes/r28.png