Un plat que ho té tot!
Ingredients de la recepta (4 persones)
- 16 plaques de canelons
- 300 gr. de carn picada de vedella eco d’Eco Carn Casa Masover
- 150 gr. de formatge fresc de Cal Vicens
- 100 gr. d’espinacs
- 50 gr. de panses
- 2 cullerades de farina
- 2 gots de llet
- 1 cullerada de llavors de sèsam
- oli d’oliva
- aigua
- sal
- nou moscada
- julivert (per a decorar)
Elaboració de la recepta
- Cou les plaques de canelons en una cassola amb abundant aigua bullint i sal. Col·loca la tapa i deixa coure durant 10-12 minuts (mirar l’envàs). Refresca les plaques en aigua freda, s’escorre i reserva-les.
- Per fer la beixamel, aboca un rajolí d’oli en una cassola, afegeix la farina i cuina. Aboca la llet a poc a poc sense deixar de remenar. Condimentar amb sal i una mica de nou moscada i cuina la beixamel sense deixar de remenar fins que quedi fina. Reserva-la.
- Saltar la carn en una paella amb un rajolí d’oli. Assaona i afegeix els espinacs nets i picadetes. Saltar el conjunt. Escorre el líquid i col·loca el saltat en un bol. Afegeix un cassó de beixamel, les panses i el formatge fresc tallat a dauets. Barreja bé i deixa temperar el farcit. Reserva.
- Col·loca una mica de farcit en cada placa, s’enrotlla i col·loca els canelons en una font apta per al forn. Tapa’ls amb la resta de beixamel i empolvora’ls amb les llavors de sèsam. S’enforna a 220º durant 4-5 minuts (també es poden gratinar en l’últim moment). Serveix els canelons i decora amb una fulla de julivert.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Sumoll Jaume Grau Edició Limitada de Vins Grau, un vi negre de color més intens del que és habitual en aquests vins, amb notes de cirera madura. En nas, molt rústic, amb predomini de les aromes afruitades i florals i amb notes de terra humida. En boca és desgarrador, amb una acidesa ben present que el que fa és allargar el pas del vi per la boca. Aromes lleugeres i subtils, amb notes clares del terroir de la zona. Un vi pels amants dels vins transgressors i gens habituals. Millorarà en ampolla.
Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/pastas-pizzas/201010/canelones-carne-queso-fresco-espinacas-3151.html