sopa-sindria-tomaquet-mato

Una sopa a l´inrevés: dolça i refrescant

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem i escaldem els tomàquets els hi traiem la pell.
  2. Traiem l’escorça i les pipes de la síndria. La tallem en trossos.
  3. Triturem els dos ingredients amb la batedora.
  4. Colem la sopa i la reservem a la nevera.
  5. Posem el mató en un recipient. El treballem amb una espàtula, afegim una mica d’oli, sal i pebre molta al moment, al nostre gust, fins que tinguem una pasta cremosa.
  6. A continuació, preparar l’oli de menta: Escaldeu la menta fresca i tot seguit poseu-la en un bol amb aigua i gel perquè mantingui el seu color. Escorreu-la i tritureu-la amb l’oli d’oliva (té de cobrir la menta). Rectifiqueu de sal i pebre i passeu-ho pel colador perquè us quedi més fi.
  7. Presentació: Emplatar la sopa afegir la crema de formatge fresc amb forma de croqueta o “quenelle” Al voltant poseu-hi una mica d’oli aromatitzat amb menta. Fantàstic!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Carles Andreu, del Celler Carles Andreu, un cava jove i de forta personalitat. Amb un color groc pàl·lid amb reflexes verdosos i amb un fi i constant rosari de bombolles. Afruitat al nas amb aroma intens (poma), bones notes de reducció. En boca sec amb un fons fruitós i molt bona acidesa.

cava-brut-carles-andreu

Recepta extreta de: http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/07/una-sopa-freda-sopa-de-sindria-i.html