Les postres de l´estiu
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 400 g gelat d’avellana d’Aperitius Catalans
- Per als carquinyoli (els podeu comprar ja fets per Especialitats Cobo)
- 100 g d’avellanes en gra crues
- 100 g de sucre
- 100 g de farina
- 8 g de llevat
- 1 ou i un rovell
- 1 c/s ratlladura de llimona i sal
- Per a la crema:
- 500 g llet sencera
- 80 g de sucre
- 6 rovells d’ou
- 25 g de farina de moresc
- 1 canó de canyella
- 1 pell de llimona
Elaboració de la recepta
- Per fer els carquinyolis, preescalfeu el forn a 175 graus.
- Mentrestant, poseu el sucre en un perol i aneu afegint-hi, un per un, l’ou i el rovell, la farina, les avellanes, el llevat, la ratlladura de llimona i la sal. Seguidament, barregeu-ho tot a mà i deixeu-ho reposar durant 1 hora. Després, d’aquesta massa feu-ne unes barres, de mida molt semblant a les barres de pa, pinteu-les amb ou, ensucreu-les per la part de sobre i poseu-les a coure al forn a 175 graus durant uns 40 minuts.
- Quan estiguin cuites, retireu-les del forn i, quan s’hagin refredat una mica, talleu-les amb un ganivet de serra a llesques no gaires fines. Finalment, torneu a posar els carquinyolis al forn uns 4 minuts, gireu-los, deixeu-los coure 4 minuts més, traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
- Per fer la crema, poseu en un cassó la llet, la canyella, la pell de llimona i el sucre i deixeu-ho infusionar uns 10 minuts.
- Mentrestant, en un bol de vidre, barregeu la farina de moresc amb una mica de llet fins que es dilueixi. A continuació, afegiu-hi els ous, removeu-ho amb unes varetes manuals, incorporeu-ho tot al cassó de la llet amb canyella i barregeu-ho bé amb les varetes, mentre es va coent. Quan us quedi una crema homogènia, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
- I ja per acabar, poseu gelat d’avellana en un got o copa, tireu-hi una mica de crema per sobre, amb l’ajuda d’un bufador, cremeu-la amb una mica de sucre, i decoreu el gelat amb un carquinyoli.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest pastís amb un cava Brut Natural 1r Cuvée de Caves Ventura Soler, un cava de color groc brillant i bombolla alegre. L’aroma té un toc inconfusible de fruita madura, exuberant. En boca és ampli i generós.
Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/carquinyoli-i-gelat-davellana-amb-crema-cremada/7744/