Benvolguts/des gourmets, avui us portem una recepta per a sorprendre a tothom, el pastís de tonyina.
El pastís de tonyina és una aposta segura i que aconsegueix un gust exquisit i poc carregat. Per tant, serà la millor opció si no et vols complicar a la cuina i, alhora, sorprendre.
Un plat fred tan senzill com boníssim
Podeu trobar la recepta ja elaborada, i a punt per menjar, per Cuinats Jotri.
Ingredients per al pastís de tonyina (6 racions)
- 250 g de pa de motllo sense crosta
- 150 g de tonyina en conserva
- 150 g de tomàquet fregit
- 150 g de maionesa
- 2 ous durs
- Olives negres o paté d’olives negres (Aixada Conserves).
Elaboració de la recepta
- Engreixem un motllo de plumb cake i cobrim el fons amb una capa de pa.
- Cobrim el pa amb una capa de tomàquet fregit, una capa de tonyina esmicolada, ou dur ratllat i una capa de maionesa.
- Posem una altra capa de pa i pressionem amb la ma perquè quedi ben impregnat.
- Posem una altra capa amb el mateix farcit, posem la capa de pa i tornem a pressionar.
- Si es vol, es pot fer una altra capa, però amb dues ja queda bé.
- Acabem sempre amb una capa de pa, que untarem amb tomàquet fregit.
- Fiquem el pastís a la nevera i el deixem reposar, com a mínim 1 hora.
- També el podem fer el dia abans, així quedarà mes impregnat.
- Desmotllem el pastís, el cobrim amb maionesa i li posem per sobre ou dur picat.
- Finalment podeu decorar amb olives negres picades o paté d’olives negres.
El maridatge per al pastís de tonyina
El maridatge és súper important. Per això, podeu acompanyar aquest plat amb un suc Giverola de mango i pinya de SÜCS.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!