semifred pressec d'ordal

 

Un postre per endolcir els dies grisos

Ingredients de la recepta

Per la base:

  • 100 gr. de sucre
  • 100 gr. de farina
  • 3 ous
  • 1 sobre de sucre de vainilla
  • 1 pessic de sal

 

Per la mousse:

  • 500 ml. de nata per a muntar + 75 gr. de sucre llustre
  • 3 clares d’ou + 75 gr. de sucre llustre
  • 400 gr. aprox. de préssecs de l’Ordal de Familia Esteve Ràfols
  • 6 fulls de gelatina
  • Almívar: 25 ml. d’aigua i un raig de licor

 

Per la cobertura:

  • 1 préssec madur
  • 1 sobre de gelatina en pols
  • 1/2 got d’aigua

 

Elaboració de la recepta

Per fer la base del pastís:
  1. Començarem obrint el forn a 180° posició dalt i baix.
  2. Batrem bé els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum,
  3. Afegirem la sal i seguidament la farina fent a la vegada moviments circulars amb l’ajuda d’una espàtula.
  4. Untarem el motlle amb mantega, per poder desemmotllar bé un cop fet, i abocarem la massa feta dins del motlle.
  5. Ho posarem al forn uns 15/20 minuts. Anirem comprovant amb l’ajut d’un escuradents que la base està feta.
  6. Quan la massa està fet la traurem del forn i la deixarem refredar sobre una reixeta.
Per fer la base del mousse:
  1. Primer s’ha de muntar la nata amb el sucre llustre i deixar-ho a la nevera. També muntarem les clares amb el sucre i també les guardarem a la nevera.
  2. En un got d’aigua freda hi posarem les làmines de gelatina perquè s’hidratin i ho deixarem reposar.
  3. Seguidament toca fer l’almívar amb l’aigua barrejada amb el licor o bé si teniu almívar de préssec en conserva a casa també pot servir. El posarem al foc i un cop hagi bullit uns 2 minuts hi posarem la gelatina ben escorreguda, que ja la tindrem ben hidratada. Reservarem perquè refredi una mica.
  4. Pelarem els préssecs i els farem dauets petits. Reservant unes làmines per decorar.
  5. Ara agafarem la nata muntada, afegirem l’almívar i a poc a poc anirem remenant fins que quedi ben integrat.
  6. Incorporarem els préssecs i també amb compte els barrejarem. Farem el mateix amb les clares muntades. Les anirem afegint i barrejarem amb moviments circulars mirant que no baixin de volum.
  7. La base ja haurà refredat. La tornarem a posar dintre del motlle i per sobre afegirem tota la mousse que hem fet. La posarem a la nevera un mínim de 6 hores.
 Per fer la cobertura:
  1. En un pot hi posarem el préssec ben triturat i l’aigua. El posarem al foc i passats dos minuts afegirem la gelatina en pols.
  2. Retirarem del foc i remenarem bé fins que quedi tot integrat. Deixarem refredar una miqueta i l’abocarem per sobre del pastís.
Finalment tornarem a posar-ho a la nevera  dues hores i ja el tindrem llest. Desemmotllarem i ho decorem amb làmines de préssec.

Maridatge

Desde El Gourmet Català us recomanem assaborir-lo amb companyia del cava Mas Suau Brut Nature de caves FERRÉ I CATASÚS. Els aromes cítrics us aportaran frescor i potencia a aquestes postres.
ferre catasus
Recepta i imatge extreta de http://www.cuinantentrevinyes.cat