recepta salmo aromis

Un plat ben original i per paladars exigents

Ingredients:

  • 200 grams de cigrons cuits
  • 1 llom de salmó de 200 grams
  • 3 gambes
  • Dues taronges
  • Una culleradeta de “maicena”
  • Sal i oli d’oliva
  • Oli aromatitzat amb safrà de Aromis Concapam 
  • Dues dents d’all
  • Vi blanc

Preparació:

  1. Abans de tot, si no disposeu de cigrons ja cuits en pot, heu de bullir-los amb aigua en una olla. Si ja teniu els cigrons cuits, passeu al següent pas.
  2. Per començar, en una paella, hi posem oli d’oliva i els alls. Després, fem suc amb les taronges i tirem el suc a la paella, com també el vi blanc, una mica de sal i deixem que es bulli una mica.
  3. Després, posem el llom de salmó a la paella i el deixem coure. Mentrestant, hem de posar una culleradeta de “maicena” per tal de que la salsa de taronja es faci una mica més espessa.
  4. Després, afegim els cigrons ja cuits i ho remenem tot bé. També afegirem les gambes ja pelades, si voleu (les podeu afegir després amb closca, si ho preferiu). Quan ja estigui tot fet, el llom ben cuit i tot ben remanat, ho aboquem en un plat.
  5. Finalment, reguem el plat amb l’oli aromatitzat amb safrà de Aromis Concapam, que donarà un toc únic a la recepta. I ja ho podrem gaudir!

Maridatge:

Per aquest exigent plat, hem cregut oportú escollir un cava amb caràcter i amb intensitat que s’adequi amb la naturalesa d’aquesta recepta. Aquest cava és Guillem Carol Millenium Gran Reserva Brut, del celler Carol Vallès. Un cava de 60 mesos de criança. Daurat intens, complex i elegant en nas, aromes de criança, notes de rebosteria, fruita gebrada, codony. Fresc, saborós i amb el carbònic ben integrat. Final molt llarg.

Cava  Guillem Carol Millenium_13504917042

 

Recepta cedida per Aromis i els seus amics del restaurant Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès.