recepta botifarra dolca amb poma

Un, dos, tres… botifarra dolça amb pomes!

Ingredients:

  • 4 botifarres crues de Carns Esteve
  • 3 pomes
  • Llesques de pa
  • Llimona
  • Canyella
  • Moscatell
  • Sucre
  • Sal i oli

Preparació:

  1. El primer pas és posar una paella amb aigua, el moscatell, sucre, canyella i la pell de la llimona. Ho remenem tot bé i ho deixem coure ens segons. Quan el sucre estigui desfet, afegiu les botifarres de Carns Esteve i les deixem coure durant 10 minuts.
  2. Després, talleu les pomes a grills i les reserveu. Quan les botifarres estiguin fetes, afegiu els grills de poma i les deixeu coure fins que quedin toves.
  3. Finalment, ho traiem tot de la paella i ho deixem reposar fins que el suc tingui consistència
  4. Aquest plat ho podem guarnir amb branquetes de canyella, amb llesques de pa torradetes o amb amanida. Això al gust de cadascú! Bon profit i salut!

Maridatge:

Ja que aquesta recepta de botifarra és estil Empordà què millor que maridar-ho amb un vi de la DO Emporà. En aquest cas recomanem Magenc de Cellers d’en Guilla, un vi blanc jove d’esperit però d’interessant complexitat. 
Magenc-Petita

 

 

Foto cedida per Recetas de Manu.