Un, dos, tres… botifarra dolça amb pomes!
Ingredients:
- 4 botifarres crues de Carns Esteve
- 3 pomes
- Llesques de pa
- Llimona
- Canyella
- Moscatell
- Sucre
- Sal i oli
Preparació:
- El primer pas és posar una paella amb aigua, el moscatell, sucre, canyella i la pell de la llimona. Ho remenem tot bé i ho deixem coure ens segons. Quan el sucre estigui desfet, afegiu les botifarres de Carns Esteve i les deixem coure durant 10 minuts.
- Després, talleu les pomes a grills i les reserveu. Quan les botifarres estiguin fetes, afegiu els grills de poma i les deixeu coure fins que quedin toves.
- Finalment, ho traiem tot de la paella i ho deixem reposar fins que el suc tingui consistència
- Aquest plat ho podem guarnir amb branquetes de canyella, amb llesques de pa torradetes o amb amanida. Això al gust de cadascú! Bon profit i salut!
Maridatge:
Ja que aquesta recepta de botifarra és estil Empordà què millor que maridar-ho amb un vi de la DO Emporà. En aquest cas recomanem Magenc de Cellers d’en Guilla, un vi blanc jove d’esperit però d’interessant complexitat.
Foto cedida per Recetas de Manu.