panna cotta

El postre perfecte per als paladar més dolços

Ingredients per a la Panna cotta amb Iogurt de vainilla:

  • 2 fulles i mitja de gelatina
  • 350 ml de crema per batre
  • 100 grams de sucre
  • 1 cullerada d’extracte de vainilla
  • 250 grams de iogurt natural sense sucre

Ingredients pel coulis de maduixa:

  • 250 grams de maduixes
  • 50 grams de sucre
  • Mitja fulla de gelatina

Preparació per a la Panna cotta amb iogurt de vainilla:

  1. En primer lloc, cal hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts. Tot seguit, cal escórrer l’aigua i assecar les fulles amb paper de cuinar.
  2. Seguidament, barrejarem la crema amb el sucre en una cassola fins que comenci a bullir. Serà llavors quan hi afegirem la cullerada d’extracte de vainilla fins que s’hi dissolgui per complet.
  3. Ho deixarem refredar tot i hi afegirem el iogurt d’Hormatgeria dera Irissa, barrejant-ho tot per a què prengui una consistència homogènia.
  4. Finalment, abocarem la Panacotta sobre 4 tasses d’uns 125 ml de capacitat i ho deixarem refrigerar fins que prengui fermesa, unes 4 hores aproximadament.

Preparació pel coulis de maduixa:

  1. Seguim el mateix procediment que anteriorment i hidratem la gelatina en aigua freda durant 5 minuts. Seguidament, escorrem l’aigua i assequem la mitja fulla amb paper de cuinar.
  2. En segon lloc, barregem les maduixes, ja rentades i sense peus,  amb el sucre. Ho batem fins que adquireixi la textura suau d’un puré. El colem fins a tenir 200 ml.
  3. Ja per últim, ho posem a escalfar fins que comenci a bullir, moment en què ho traurem del foc i barrejarem la gelatina. Un cop dissolt, distribuirem el coulis sobre la Panna Cotta i ho deixarem refrigerar durant una hora.
  4. Si voleu, podeu tallar algunes maduixes en petits talls i repartir-los per sobre.