rovellons amb oli oove

 

Uns bolets amb un sabor molt nostre

Ingredients de la recepta

  • 1 kg de rovellons
  • 1 l d’oli d’oliva verge extra de Molí de Pau
  • 175 ml de vinagre de vi blanc agredolç
  • Sal
  • Pebre negre en gra
  • 1/2 cabeça d’alls
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de marduix

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem els rovellons tallant l’arrel del peu. Passeu-hi un drap de paper humit per treure les impureses que pugui tenir cada bolet.
  2. Seguidament posem una cassola al foc amb l’oli, el vinagre, els rovellons, una mica de sal, uns grans de pebre negre, els alls pelats, la farigola i el marduix. Esperem fins que començi a bullir i parem el foc.
  3. Introduïu els bolets en pots de vidre amb el bocal ample i ho omplim també amb el suc de la cocció. Tapem els pots i poseu-los en una olla coberts d’aigua freda. Feu bullir els pots uns 20 min a partir que l’aigua bulli.
  4. Parem el foc i ho deixem refredar.
  5. Eixugueu els pots, etiqueteu-los i guardeu-los al rebost unes quantes setmanes.

 

Maridatge

Us recomanem acompanyar aquest plat amb un D.O. Alella de DOTZE VINS, un vi blanc elegant, amb una agradable frescor i una acidesa equilibrada, nas amb notes de fruites com la pera, meló madur i lichi, amb un toc salí, que ho fa ideal per acompanyar aquest plat.

vino-dotze-do-alella

Recepta extreta de http://www.cuina.cat