Uns bolets amb un sabor molt nostre
Ingredients de la recepta
- 1 kg de rovellons
- 1 l d’oli d’oliva verge extra de Molí de Pau
- 175 ml de vinagre de vi blanc agredolç
- Sal
- Pebre negre en gra
- 1/2 cabeça d’alls
- 1 branca de farigola
- 1 branca de marduix
Elaboració de la recepta
- Netegem els rovellons tallant l’arrel del peu. Passeu-hi un drap de paper humit per treure les impureses que pugui tenir cada bolet.
- Seguidament posem una cassola al foc amb l’oli, el vinagre, els rovellons, una mica de sal, uns grans de pebre negre, els alls pelats, la farigola i el marduix. Esperem fins que començi a bullir i parem el foc.
- Introduïu els bolets en pots de vidre amb el bocal ample i ho omplim també amb el suc de la cocció. Tapem els pots i poseu-los en una olla coberts d’aigua freda. Feu bullir els pots uns 20 min a partir que l’aigua bulli.
- Parem el foc i ho deixem refredar.
- Eixugueu els pots, etiqueteu-los i guardeu-los al rebost unes quantes setmanes.
Maridatge
Us recomanem acompanyar aquest plat amb un D.O. Alella de DOTZE VINS, un vi blanc elegant, amb una agradable frescor i una acidesa equilibrada, nas amb notes de fruites com la pera, meló madur i lichi, amb un toc salí, que ho fa ideal per acompanyar aquest plat.
Recepta extreta de http://www.cuina.cat