filet amb castanyes

 

Un Àpat ideal de tardor

Ingredients de la recepta

  • Un filet de porc de Carnisseria Estela 
  •  300gr de castanyes
  • 1/2 ceba
  • 1 pastanaga
  • Oli d,oliva
  • Sal
  • 1 litre de brou de verdures o de pollastre
  • 1 moniato gros

 

Elaboració de la recepta

Per fer la crema de castanyes amb xips de moniato:

  1. Fem un tall en forma de creu a les castanyes i posa-les uns 10 minuts al forn a 180 ºC, o submergeix-les en aigua bullent durant 10 minuts perquè es puguin pelar amb facilitat.
  2. Pelem la ceba i la piquem.
  3. Raspem la pastanaga i després la tallem a trossos.
  4. En una cassola, posa un raig d’oli i ofega-hi durant uns 5 minuts la ceba amb la pastanaga, les castanyes ja pelades i a trossos, i una culleradeta de sal. Afegeix-hi el brou calent i deixa que arrenqui el bull; llavors, abaixa el foc al mínim i deixa-ho coure fins que les castanyes i la pastanaga siguin tendres. Tritura-ho amb la batedora, tapa-ho i reserva-ho mentre prepares els xips.
  5. Pela el moniato i talla’l a làmines rodones molt primes. Finalment, fregeix-les per torns en oli ben calent i escorre-les sobre paper de cuina.
  6. Presenta la crema dins d’un bol i tira-hi per sobre algunes xips de moniato.

 

Per fer elaborar el plat:

  1. Posem oli a una paella, quan aquest sigui calent, salpebrem els talls de carn, i els rostim a foc viu, fins que quedin rossets.
  2. Serviu-los acompanyats de la crema que ja haurem preparat abans.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Llabustes Merlot del Cellers Vila Corona, un vi negre de color granat que te un aroma de moderada intensitat amb records a prunes, maduixes i mores; barrejat amb el roure. Acidesa mitjana, fi i sec, amb sensacions a fruita i cacau, persistent.

 

llabustes_ merlot

 

Recepta extreta de cuinasensemaldecap.blogspot.com