magdalenes

 

Unes magdalenes molt especials

Ingredients de la recepta (Per a 4-6 persones)

  • 100 g de botifarra de porc Duroc de la Cooperativa Plana de Vic
  • 250 g de farina de castanya o 500 g de castanyes
  • 1 sobre de llevat (16 g)
  • 100 g de mantega pomada
  • 6 ous
  • Codonyat
  • Motlles per a magdalenes

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem barrejant en un bol tots els ingredients sòlids: farina de castanya i llevat. En un altre bol, batrem els ous i després hi afegirem la mantega pomada.
  2. Si fa falta, acabar-ho d’afinar amb la batedora. Barrejem el contingut dels dos bols i ho batem fins que quedi una massa fina.
  3. Repartirem damunt de la plata els motlles per a les magdalenes.
  4. Farcirem una part del motlle, després hi afegirem el tall de botifarra de porc Duroc, i ho cobrim amb una mica més de massa.
  5. Amb el forn prèviament calent (180º), posarem a coure durant 20-25 minuts les magdalenes (per dalt i per baix).
  6. Un cop fredes i desemmotllades, es pot partir la magdalena per la meitat i cobrir-la amb un tall de codonyat que li donarà més amorositat.

 

Com fer la farina de castanyes:

  1. S’han de fer les castanyes al forn (que es torrin i s’assequin).
  2. Un cop cuites, treure les dues peles. Partim les castanyes per la meitat i deixem que s’assequin del tot.
  3. Triturarem amb una picadora les castanyes aconseguint un gra molt petit (com l’arròs). Si hi ha humitat, deixar que s’assequin de nou.
  4. Finalment, reduir el gra a “pols” amb l’ajuda d’un molinet de cafè.
  5. És important que no hi hagi gens d’humitat a les castanyes, han d’estar ben seques.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Somni d’Aran Brut Natrure Reserva ecològic del celler Els Instints.  Un cava molt especial i de molta qualitat; que recorda als vells paratges i en transporta al tastar-lo. Té un color amb toc a mineral i cromatisme brillant; amb intens aroma i vivacitat.

 

Somni-daran-cava

 

Recepta extreta de http://www.topxefplanadevic.cat

Elaborada per La Núria a la cuina