confit-anec-amb-moniato

 

Un segon plat ideal per endolcir el menú

Ingredients de la recepta

  • 4 pernils d’ànec de Collverd
  • 1 raig de vi de Xerès
  • 24-30 cebetes del “platillo”
  • 30 grams de mantega
  • Oli d’oliva

Per la crema de moniato i poma:

  • 1 moniatos
  • 1/2 porro
  • 1 pastanaga
  • Una culleradeta de mantega
  • Un raig d’oli d’oliva
  • 1 poma
  • Brou de verdures (no gaire espès)

 

Elaboració de la recepta

Per fer la crema:

  1. Comencem pelant i tallant les verdures
  2. En una olla posem la mantega i l’oli, a foc mitjà, i quan s’hagi desfet hi afegim les verdures. Ho deixem uns 10 minuts.
  3. Passat els deu minuts cobrim les verdures amb el brou, afegiu un polsim de sal i ho deixem coure mitja hora.
  4. Posem la poma a un estoig de vapor per microones (o en un plat tapada amb la típica tapa per microones) i deixem coure un parell de minuts a màxima potencia.
  5. Afegim la poma al brou amb les verdures i les passem pel turmix. Triturem bé la crema fins que quedi cremosa i la guardem.

 

Per fer el confit:

  1. Pelem les cebetes del platillo i les posem a una cassola al foc (més aviat baix) on hi tindrem oli i una cullerada de mantega. Aneu-les poxant a foc lent, amb paciència.
  2. Quan estigui al punt, ho treiem de la cassola.
  3. Trèiem el greix dels pernils d’ànec i els anem fent a foc mitjà uns 15-20 minuts.
  4. Afegim les cebetes a la cassola i el xorro de Xerès i els deixem a foc mig fins que redueixi i quedi un pèl caramel·litzat.
  5. Per emplatar posarem la crema de moniato i poma a la base, el pernil i les cebetes pel voltant per .

 

Podeu trobar el pernil d’ànec ja confitat a Collverd

 

Maridatge

Acompanyarem aquest plat amb un Negre 2013 Merlot 100% de Comaroma, un vi negre de color roig molt intens amb un aroma que us recordará a maduixes, cireres i gerds molt madurs. En boca resulta ser un vi molt dolç i suau.

 

negre_comaroma

 

Recepta extreta de http://www.mytaste.cat/