Un segon plat ideal per endolcir el menú
Ingredients de la recepta
- 4 pernils d’ànec de Collverd
- 1 raig de vi de Xerès
- 24-30 cebetes del “platillo”
- 30 grams de mantega
- Oli d’oliva
Per la crema de moniato i poma:
- 1 moniatos
- 1/2 porro
- 1 pastanaga
- Una culleradeta de mantega
- Un raig d’oli d’oliva
- 1 poma
- Brou de verdures (no gaire espès)
Elaboració de la recepta
Per fer la crema:
- Comencem pelant i tallant les verdures
- En una olla posem la mantega i l’oli, a foc mitjà, i quan s’hagi desfet hi afegim les verdures. Ho deixem uns 10 minuts.
- Passat els deu minuts cobrim les verdures amb el brou, afegiu un polsim de sal i ho deixem coure mitja hora.
- Posem la poma a un estoig de vapor per microones (o en un plat tapada amb la típica tapa per microones) i deixem coure un parell de minuts a màxima potencia.
- Afegim la poma al brou amb les verdures i les passem pel turmix. Triturem bé la crema fins que quedi cremosa i la guardem.
Per fer el confit:
- Pelem les cebetes del platillo i les posem a una cassola al foc (més aviat baix) on hi tindrem oli i una cullerada de mantega. Aneu-les poxant a foc lent, amb paciència.
- Quan estigui al punt, ho treiem de la cassola.
- Trèiem el greix dels pernils d’ànec i els anem fent a foc mitjà uns 15-20 minuts.
- Afegim les cebetes a la cassola i el xorro de Xerès i els deixem a foc mig fins que redueixi i quedi un pèl caramel·litzat.
- Per emplatar posarem la crema de moniato i poma a la base, el pernil i les cebetes pel voltant per .
Podeu trobar el pernil d’ànec ja confitat a Collverd
Maridatge
Acompanyarem aquest plat amb un Negre 2013 Merlot 100% de Comaroma, un vi negre de color roig molt intens amb un aroma que us recordará a maduixes, cireres i gerds molt madurs. En boca resulta ser un vi molt dolç i suau.
Recepta extreta de http://www.mytaste.cat/