Un arròs molt típic del Delta de l’Ebre
Ingredients de la recepta (Per a quatre persones)
- 400gr arròs bomba Lo Nostre Arròs
- 1 Kg de peix variat pel brou. O sino 1 litre de brou de peix ja elaborat
- 1 Ceba
- 2 Fulles de llorer
- Sèpia
- Gambes
- Safrà o colorant
- Pebre dolç
- Sofregit de tomàquet
- Oli d ‘oliva
- Aigua
Elaboració de la recepta
- Piquem o tallem a rodanxes molt fines del;tots.
- Seguidament netejem i tallem la sèpia.
- Preparem el brou, bullint el peix amb les fulles de llorer, la ceba i la sal
- Es fregeix durant molt poc temps la sèpia i les gambes a una paella.
- És important no fregir la sèpia massa temps perquè després de coure l’arròs no quedin massa duros els trossos de sèpia.
- Hi afegim l’all picat i una mica de sofregit de tomàquet.
- Després de fregir-ho durant aproximadament tres minuts afegim l’arròs bomba, el brou de peix ja calent i una mica de safrà o colorant per donar-li un color daurat.
- Deixem coure l’arròs a banda durant uns 18 minuts aproximadament.
- Finalment, una vegada estigui fet l’arròs, apartem la paella del foc i deixem reposar durant cinc minuts.
- Podem servir el plat acompanyat amb una mica d’alioli.
Maridatge
Acompanyarem aquesta recepta amb Marisma de Lo Nostre Arròs, una cervesa elaborada a partir de l’arròs Marisma, que farà d’aquesta un producte únic i destacat, amb un sabor diferent del que estem acostumats i de segur que els innovadors i curiosos voldran tastar.
Recepta extreta de http://lonostrearros.cat/