Arròs a banda

 

Un arròs molt típic del Delta de l’Ebre

Ingredients de la recepta (Per a quatre persones)

  • 400gr arròs bomba Lo Nostre Arròs
  •  1 Kg de peix variat pel brou. O sino 1 litre de brou de peix ja elaborat
  • 1 Ceba
  • 2 Fulles de llorer
  • Sèpia
  • Gambes
  • Safrà o colorant
  • Pebre dolç
  • Sofregit de tomàquet
  • Oli d ‘oliva
  • Aigua

 

Elaboració de la recepta

  1. Piquem o tallem a rodanxes molt fines del;tots.
  2. Seguidament netejem i tallem la sèpia.
  3. Preparem el brou, bullint el peix amb les fulles de llorer, la ceba i la sal
  4. Es fregeix durant molt poc temps la sèpia i les gambes a una paella.
  5. És important no fregir la sèpia massa temps perquè després de coure l’arròs no quedin massa duros els trossos de sèpia.
  6. Hi afegim l’all picat i una mica de sofregit de tomàquet.
  7. Després de fregir-ho durant aproximadament tres minuts afegim l’arròs bomba, el brou de peix ja calent i una mica de safrà o colorant per donar-li un color daurat.
  8. Deixem coure l’arròs a banda durant uns 18 minuts aproximadament.
  9. Finalment, una vegada estigui fet l’arròs, apartem la paella del foc i deixem reposar durant cinc minuts.
  10. Podem servir el plat acompanyat amb una mica d’alioli.

 

Maridatge

Acompanyarem aquesta recepta amb Marisma de Lo Nostre Arròs, una cervesa elaborada a partir de l’arròs Marisma,  que farà d’aquesta un producte únic i destacat, amb un sabor diferent del que estem acostumats i de segur que els innovadors i curiosos voldran tastar.

 

cervesa_marisma

 

Recepta extreta de http://lonostrearros.cat/