rotllets-col-bolets-verdures-hort-xavi

Un plat original, vegetarià i deliciós

 

Ingredients per a la recepta (25 rotllets)

 

Per al farciment

  • 1 ceba de l’Hort del Xavi
  • 2 pastanagues de l’Hort del Xavi
  • 1 gra d’all
  • 1 carbassó mitjà de l’Hort del Xavi
  • 350 g. de bolets (en aquest cas 200 g. de shiitakes + 150 g. de xampinyons)
  • Un rajolí de salsa de soja
  • Pebre negre mòlt

 

Per a la salsa

  • 2 cebes mitjanes de l’Hort del Xavi
  • 3 pastanagues de l’Hort del Xavi
  • 1 gra d’all
  • Un raig de vi blanc
  • Un rajolí de salsa de soja
  • Pebre negre mòlt
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra
  • 800 ml d’aigua de la cocció de les fulles de col

 

Elaboració de la recepta

  • Comencem separant una a una les fulles de la col (ens resultarà més fàcil treure-les si li tallem un tros de la base).
  • Preparem una olla amb abundant aigua al foc. Quan comenci a bullir, afegim una mica de sal i submergim les fulles de la col. No ens cabran totes juntes, coem per tandes durant 5 minuts. Traiem i escorrem en un colador. Reservem, i reservem també l’aigua per utilitzar-la en la salsa.
  • Farciment: piquem molt fineta la ceba, l’all i les pastanagues. Els tirem a foc mitjà en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan comencin a estovar (uns 5 minuts), incorporem el carbassó i els bolets picats en trossos molt petits. Afegim un rajolí de salsa de soja i una mica de pebre negre mòlt. Cuinem tot junt durant uns 10-15 minuts fins que estigui fet. Anem provant, rectifiquem de sal i pebre si cal, i reservem.
  • Salsa: piquem les cebes, l’all i les pastanagues. Els tirem a foc mitjà en una paella amb un raig d’oli d’oliva. Quan s’hagin estovat (uns 10 minuts), incorporem un rajolí de vi blanc. Anem apujant el foc perquè s’evapori l’alcohol. Abaixem de nou la calor i afegim un rajolí de salsa de soja, una mica de pebre negre, i afegim 800 ml. l’aigua de la cocció de les fulles que hem reservat abans*. Deixem bullir durant uns 10-15 minuts. Que s’evapori una mica l’aigua. Triturem la salsa.
  • Rotllets: estenem les fulles de la col. Les tallem un trosset de la part de baix, la qual coincideix amb la tija i és més gruixuda, perquè ens resulti més fàcil enrotllar-les.
  • Amb l’ajuda d’una cullera, posem una mica del farciment sobre el full i enrotllem de darrere cap endavant, estrenyent per formar el rotllet. Fiquem els costats i continuem enrotllant. Repetim l’operació fins a fer tots els rotllets.
  • Posem la salsa en un recipient i anem deixant els rotllets sobre ella. Escalfem tot junt i servim.
  • Nota: * Si per a la salsa no en tenim prou amb l’aigua que ens ha sobrat d’escaldar les fulles de la col, completem els 800 ml. amb aigua normal de l’aixeta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo Blanc Selecció 100% de Cuscó Berga, un vi blanc afruitat i fresc amb certa complexitat i records de les sensacions olfactives de notes florals i de préssec.

 

xarel·lo_blanc_cusco_berga

Recepta extreta de: http://www.hoycomemossano.com/2016/03/rollitos-de-col-rellenos-de-setas.html