pollastre_cafe_vegetals_saltejats

 

Pollastre amb cafè i verdures amb xocolata, t´atreveixes a tastar-ho?

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 rodó de pollastre
  • Cafè de Delsams Torrefacció artesana de Cafè
  • 1 tassa de mel   
  • 1 cullerada de fècula de blat de moro    
  • 3 cullerades d’oli    
  • 1 tassa d’aigua    
  • 1 pebrot vermell    
  • 1 pebrot groc    
  • ½ ceba morada    
  • 1 carbassó    
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic    
  • 1 branqueta de farigola    
  • Sal al gust    
  • Julivert (opcional)    
  • Pebre al gust    
  • 50 grams de cobertura de xocolata

 

Elaboració de la recepta

  • Preparació per al pollastre
    En una paella ben calenta afegir oli i incorporar el pollastre, salpebrem i deixem en cocció fins que estigui al punt.
  • Preparació per a la salsa de cafè
    Preparem una tassa de cafè i reservem, en una paella a foc mitjà incorporem la salsa de soja, la mel, el cafè i barregem constantment fins que tots els ingredients es fusionin i la salsa prengui consistència per mitjà de la fècula.
  • Per als vegetals
    Tallaem els vegetals en tires, amb la paella ben calenta afegim oli i incorporem els vegetals, agreguem sal, pebre, julivert i farigola, saltegem durant tres minuts i reservem.
  • Per a la salsa de xocolata
    En una paella ben calenta col·loquem oli i incorporem posteriorment la xocolata fins que aquest es fongui completament. Després incorporaem un poc de vinagre balsàmic, mai deixant de barrejar fins que estigui completament homogeneïtzada.
  • Nota: banyar el pollastre amb la salsa de cafè i barrejar els vegetals amb la salsa de xocolata.
    Servir al seu gust.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Tempus d’Altavins, un vi negre que en boca és amable i carnós, amb un bon nivell d’acidesa que contraresta la calidesa de l’alcohol i tanins agradables. Final llarg i persistent.

tempus-vi-negre-altavins

Recepta extreta de: http://www.mundococina.com.co/sitio/pollo-al-cafe-con-vegetales-salteados-en-salsa-de-chocolate/