Pollastre amb cafè i verdures amb xocolata, t´atreveixes a tastar-ho?
Ingredients per a la recepta
- 1 rodó de pollastre
- Cafè de Delsams Torrefacció artesana de Cafè
- 1 tassa de mel
- 1 cullerada de fècula de blat de moro
- 3 cullerades d’oli
- 1 tassa d’aigua
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot groc
- ½ ceba morada
- 1 carbassó
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 1 branqueta de farigola
- Sal al gust
- Julivert (opcional)
- Pebre al gust
- 50 grams de cobertura de xocolata
Elaboració de la recepta
- Preparació per al pollastre
En una paella ben calenta afegir oli i incorporar el pollastre, salpebrem i deixem en cocció fins que estigui al punt. - Preparació per a la salsa de cafè
Preparem una tassa de cafè i reservem, en una paella a foc mitjà incorporem la salsa de soja, la mel, el cafè i barregem constantment fins que tots els ingredients es fusionin i la salsa prengui consistència per mitjà de la fècula.
- Per als vegetals
Tallaem els vegetals en tires, amb la paella ben calenta afegim oli i incorporem els vegetals, agreguem sal, pebre, julivert i farigola, saltegem durant tres minuts i reservem. - Per a la salsa de xocolata
En una paella ben calenta col·loquem oli i incorporem posteriorment la xocolata fins que aquest es fongui completament. Després incorporaem un poc de vinagre balsàmic, mai deixant de barrejar fins que estigui completament homogeneïtzada. - Nota: banyar el pollastre amb la salsa de cafè i barrejar els vegetals amb la salsa de xocolata.
Servir al seu gust.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Tempus d’Altavins, un vi negre que en boca és amable i carnós, amb un bon nivell d’acidesa que contraresta la calidesa de l’alcohol i tanins agradables. Final llarg i persistent.
Recepta extreta de: http://www.mundococina.com.co/sitio/pollo-al-cafe-con-vegetales-salteados-en-salsa-de-chocolate/