Un plat per triomfar tot l´any
Ingredients per a la recepta
- 1 tros de vedella Ecològica del Pedraforca (la part del llom alt o anoll de 1’350gr més o menys)
- mel de Mel Castell de Penyafort
- mostassa antiga
- sal
- pebre
- vi blanc
- romaní fresc
Elaboració de la recepta
- Preescalfar el forn calor dalt i baix a 250ºC.
- En una font per al forn, engreixada amb una mica de mantega o llard, posar la carn lligada i amb ajuda d’un pinzell pintar-la amb la mostassa antiga, salpebrar i regar amb una mica de mel. Repartir agulles de romaní fresc.
- Enfornar uns 15-20 minuts regant de tant en tant amb vi blanc i donant-li la volta.
- Passat aquest temps posar el grill i vigilant daurar la carn uns 5 minuts per costat, regant-se alhora amb els seus sucs.
- Si us falta líquid es pot posar més vi o brou.
- Treure del forn i tapar fins que temperi amb paper de plata.
- Podeu servir amb oli d’oliva verge barrejat amb una cullerada de postres de mostassa antiga i una altra de mel. Un cop tallat regar per sobre amb aquest amaniment.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U d’Urpina de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies.
Recepta extreta de: http://www.chezsilvia.com/2013/12/rosbif-la-mostaza-y-miel.html