brao-xai-guarnicio

Un bon producte per una recepta fantàstica

Recepta que podeu trobar al menú diari de 10€ del Restaurant Pla d’Abella.

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 espatlla de xai
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 copa de conyac
  • Llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Aigua o brou de carn
  • Patates del Bufet

 

Elaboració de la recepta

  1. En una safata de forn hi posem l’espatlleta o espatlletes prèviament salades i empebrades. Seguidament banyem generosament amb oli d’oliva, el vi ranci, el conyac i l’aigua o brou. Posem els grans d’all repartits per la safata i la fulleta de llorer i enfornem a uns 150º unes dues horetes. Anirem remullant l’espatlla de tant en tant amb el suc de la cocció i li donarem la volta a la meitat del temps. Si cal, afegirem una mica més de brou.
  2. Seguidament, apujarem la temperatura del forn a uns 250º (Si cal també la part de dalt, si tenim un forn domèstic) i deixarem coure l’estona suficient perquè ens quedi dauradeta per fora.
  3. 30 o 40 minuts abans d’acabar la cocció i podem posar unes patates petites senceres, tipus bufet.
  4. També podem posar-hi uns tomacons oberts pel mig per completar la guarnició.
  5. I ja tenim l’espatlla a punt d’anar a taula.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Luscinia Eximia de Sauvella, un vi negre de muntanya envellit 10 mesos sobre lies en botes de roure francès d’un sol ús, obtingut de raïm ecològic de les varietats Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot de producció pròpia (excl. Merlot), veremats manualment en caixes de 12 kilos i realitzant-ne selecció exclusiva del millor raïm tant durant la verema com un cop és dins la bodega.

sauvella-lusciniaeximia

Recepta extreta de: http://deplatenplat.gastronomicament.cat/2013/10/espatlla-de-xai-al-forn.html