Després d’una caminada o excursió per a la muntanya, un bon braó de xai al forn amb guarnició serà la solució perfecta per a omplir el teu estòmac. Consistent, nutritiu i saborós. Pots menjar-lo en restaurant o preparar-te’l a casa. T’animes? Primer, busca producte de proximitat.
La recepta del braó de xai al forn amb guarnició
Ingredients de proximitat
- 1 espatlla de xai Cal Sileta
- 1 cabeça d’alls
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa de conyac
- Llorer
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
- Aigua o brou de carn
- Patates del Bufet
Elaboració del braó de xai al forn
- En una safata de forn hi posem l’espatlleta o espatlletes prèviament salades i empebrades. Seguidament banyem generosament amb oli d’oliva, el vi ranci, el conyac i l’aigua o brou. Posem els grans d’all repartits per la safata i la fulleta de llorer i enfornem a uns 150º unes dues horetes. Anirem remullant l’espatlla de tant en tant amb el suc de la cocció i li donarem la volta a la meitat del temps. Si cal, afegirem una mica més de brou.
- Seguidament, apujarem la temperatura del forn a uns 250º (Si cal també la part de dalt, si tenim un forn domèstic) i deixarem coure l’estona suficient perquè ens quedi dauradeta per fora.
- 30 o 40 minuts abans d’acabar la cocció i podem posar unes patates petites senceres, tipus bufet.
- També, podem posar-hi uns tomacons oberts pel mig per completar la guarnició.
- I ja tenim l’espatlla a punt d’anar a taula.
Maridatge que mai pot faltar
Podeu acompanyar aquest plat amb un Luscinia Eximia de Sauvella, un vi negre de muntanya envellit 10 mesos sobre lies en botes de roure francès d’un sol ús, obtingut de raïm ecològic de les varietats Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot de producció pròpia (excl. Merlot), veremats manualment en caixes de 12 kilos i realitzant-ne selecció exclusiva del millor raïm tant durant la verema com un cop és dins la bodega.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!