bloody-mary-escopinyes

 

Un aperitiu terroríficament deliciós

 

Ingredients per a la recepta

Per al Bloody Mary

  • 1 litre de suc de tomàquet de Productes Naturals Capell
  • 100 ml. (2 gots de xupito) de vodka
  • ½ c / c de tabasco o de la teva salsa picant preferida
  • 2c / p de salsa Worcerstershire
  • el suc de 1/2 llimona
  • sal
  • pebre

 

Per a les escopinyes

  • ¼ kg d’escopinyes
  • palets de broqueta

 

Elaboració de la recepta

Elaboració del Bloody Mary

  1. Afegeix el suc de tomàquet, el vodka i la resta dels ingredients. No posis molt picant només una miqueta i si t’has quedat curt posa-li més, així tindrà remei.
  2. Triturem fins aconseguir una crema molt suau
  3. Colem per treure totes les restes de pells i llavors, així ens quedés molt més agradable i elegant
  4. Vam provar i rectifiquem
  5. Guardar a la nevera, ha d’estar molt fred.

 

Elaboració de les escopinyes

  1. Posem les escopinyes en remull en aigua amb abundant sal, deixa-les una bona estona (30 min.) perquè deixin anar la sorra. Aquest pas és imprescindible.
  2. Posa a escalfar una paella que tingui tapa.
  3. Afegeix les escopinyes, tapa la paella i posa a cuinar a foc viu. Deixa-la tapada un parell de minuts.
  4. Treu la tapa i amb unes pinces i molta cura ves retirant les escopinyes obertes. Guarda-les en una font i deixa que es refredin.
  5. Retira les petxines, fica el bitxet al líquid al qual hauràs incorporat el suc de ½ llimona. Enfilar 4 o 5 escopinyes en un palet de broqueta.
  6. Reserva fins al moment de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una sidra selecció de varietats principalment de la Val d’Aran d’Arandeterra, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

sidra-val-aran-arandeterra

Recepta extreta de: http://www.cocinayaficiones.com/2013/10/aperitivo-de-bloody-mary-con-brocheta-de-berberechos-receta-paso-a-paso/