Benvinguts/des gourmets, avui us portem una recepta deliciosa del risotto de bolets i tòfona.
Un plat vegetarià, cremós i deliciós
Recepta que podeu comprar ja fet (deshidratat) per Cap d’Urdet.
Ingredients per al risotto de bolets i tòfona
- Arròs – 400 Gr
- Bolets – 350 Gr de Cap d’Urdet
- Escalunya – 2 Unitats
- Alls Tendres – 4 Uniddes
- Vi blanc – 1 got petit
- Brou de verdures – 2 L
- Llet – 500 Ml
- Sal – Al Gust
- Formatge – 150 Gr
- Pebre – Al Gust
- Sal a Escates – Al Gust (Per Decorar)
- Tòfona – 40-50 Gr de Cap d’Urdet
- Mantega – 80 Gr
Elaboració de la recepta
- Comencem saltant els alls tendres picats, les escalunyes i les dents d’all en part de la mantega en una olla.
- Un cop estiguin transparents, afegim l’arròs. Remenem lentament fins que aquest absorbeixi l’oli i tingui un color clar. Alguns mestres arrossers diuen que és recomanable rentar l’arròs abans de cuinar-lo.
- A continuació afegim el vi blanc i cuinem fins que aquest redueixi.
- Afegim el brou i la llet al nostre barreja. Hem de afegir-los a poc a poc i en calent, i sense deixar de remenar. La cocció de l’arròs serà aproximadament de 20-25 minuts. Ens assegurarem anar afegint brou perquè la textura de l’arròs sigui cremosa. Salpebrem molt lleugerament.
- Quan l’arròs estigui llest se li afegeix la mantega sobrant, el formatge parmesà.
- Per emplatar posar una bona quantitat d’aquest arròs, afegiu-hi la sal negra en escates, una mica de pebre i formatge per a cada plat.
El maridatge del risotto de bolets i tòfona
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Rosat 2016 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almòs, un vi de color rosa clar, d’aroma a fruites vermelles, el pas en boca és amable, elegant i molt fresc.
Recepta extreta de: http://www.unmundoenlanevera.com/vegetales/risotto-de-setas-y-trufa/