risotto-bolets-tofona

Un plat vegetarià, cremós i deliciós

Recepta que podeu comprar ja fet (deshidratat) per Cap d’Urdet.

 

Ingredients per a la recepta

  • Arròs – 400 Gr
  • Bolets – 350 Gr de Cap d’Urdet
  • Escalunya – 2 Unitats
  • Alls Tendres – 4 Uniddes
  • Vi blanc – 1 got petit
  • Brou de verdures – 2 L
  • Llet – 500 Ml
  • Sal – Al Gust
  • Formatge – 150 Gr
  • Pebre – Al Gust
  • Sal a Escates – Al Gust (Per Decorar)
  • Tòfona – 40-50 Gr de Cap d’Urdet
  • Mantega – 80 Gr

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem saltant els alls tendres picats, les escalunyes i les dents d’all en part de la mantega en una olla.
  2. Un cop estiguin transparents, afegim l’arròs. Remenem lentament fins que aquest absorbeixi l’oli i tingui un color clar. Alguns mestres arrossers diuen que és recomanable rentar l’arròs abans de cuinar-lo.
  3. A continuació afegim el vi blanc i cuinem fins que aquest redueixi.
  4. Afegim el brou i la llet al nostre barreja. Hem de afegir-los a poc a poc i en calent, i sense deixar de remenar. La cocció de l’arròs serà aproximadament de 20-25 minuts. Ens assegurarem anar afegint brou perquè la textura de l’arròs sigui cremosa. Salpebrem molt lleugerament.
  5. Quan l’arròs estigui llest se li afegeix la mantega sobrant, el formatge parmesà.
  6. Per emplatar posar una bona quantitat d’aquest arròs, afegiu-hi la sal negra en escates, una mica de pebre i formatge per a cada plat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Rosat 2016 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almòs, un vi de color rosa clar, d’aroma a fruites vermelles, el pas en boca és amable, elegant i molt fresc.

mussefres-rosat

Recepta extreta de: http://www.unmundoenlanevera.com/vegetales/risotto-de-setas-y-trufa/