vedella-salsa-tomaquet

Un plat ecològic per sucar-hi pa

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 quilo i mig de carn de Vedella Ecològica del Pedraforca
  • 1 pot de mig quilo de tomàquet natural triturat eco de Capell
  • 6 o 7 xampinyons
  • 2 o 3 pastanagues
  • 3 o 4 grans d’all
  • 1 o 2 ceba tendra
  • 2 fulles de llorer
  • 1/2 got de vi de montilla
  • oli d’oliva, que cobreixi la base (mig got)
  • sal, pebre i nou moscada

 

Elaboració de la recepta

  1. Posa en una paella al foc amb l’oli i quan estigui calent, tira els alls molt pincados i quan estiguin daurats, afegeix la ceba tendra fins que es dauri també.
  2. Afegeix els xampinyons trossejats, la pastanaga i la carn, quan agafi color, afegeix la carn. Quan estigui daurada, afegiu el vi, fins que això es consumeixi. Tan aviat com es consumeixi, afegeix la nou moscada, el llorer, el tomàquet i el deixo fer.
  3. Es deixa bullir a foc lent durant uns 40 minuts, amb la cassola tapada, vigilant que no es quedi sec. Si calgués, s’afegeix una mica d’aigua calenta. S’assaona i se li afegeix una mica de pebre i 1/2 cullerada de sucre, (per treure-li l’acidesa al tomàquet), i es deixa bullir 5 minuts més.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Bru de Verdú 2013 del Celler Cercavins, un vi negre de color roig cirera picota de ribet morat, potent llàgrima tintada i densa de caiguda lenta. Aromes franques varietals i secundaris (mora, pruna negra en licor i derivades de la criança en bota on apareixen notes de fruits secs torrats (ametlla), torrefactes (xocolata negra, carbó) i especiades (nou moscada) i final vegetal (molsa, terra mullada). Record varietal, i matisat per la criança (torrat, especiat, balsàmic) i nota de caramel cremat, de post gust potent i llarg, i final de record terròs.

Bru-verdu-2013

Recepta extreta de: https://www.petitchef.es/recetas/plato/carne-en-salsa-de-tomate-fid-301624

Imatge extreta de: http://recetas-newcook.es/wp-content/uploads/2013/02/DSCF3576-1280×640.jpg