Un tàndem irresistible
Primer farem l’arròs amb llet:
Ingredients per fer l´arròs amb llet
- 1 litre de llet de Granja el Prat
- 175g d’arròs bomba
- 150g de sucre
- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona i una altra de taronja
- 100 ml de nata líquida 35% de greix de matèria (crema de llet)
- canyella mòlta per empolvorar
Elaboració de l´arròs amb llet
- En una cassola posem la llet, les pells de llimona i taronja i la branca de canyella. Quant comenci a bullir afegir el sucre, movem una mica i afegim l’arròs.
- Ho deixem coure a foc lent fins que l’arròs estigui tou, uns 35-40 minuts … ho anem provant fins que estigui al punt.
- Quan ja està cuit l’agregat de la líquida, deixem bullir un minut més i ho apartem del foc.
Ingredients per a la recepta
- 2 terrines d’arròs amb llet
- 3 ous
- sucre al gust, jo no li he posat perquè he cregut suficient amb la de l’arròs, però no queda molt dolç.
- ratlladura d’una llimona
- caramel líquid
Elaboració de la recepta
- Posem tots els ingredients al vas de la batedora, menys el caramel i els batem bé. Reservem.
- Fem el caramel. En un motlle apte per a microones posem 3 cullerades soperes de sucre i dues d’aigua. La posem al microones 2-3 minuts al màxim mirant-cada minut perquè no se’ns cremi, fins que està daurada.
- Tirem la crema d’arròs a sobre i ho posem al microones tapat amb film transparent (el punxem una miqueta per dalt perquè surti el vapor) i el coem durant 8-10 minuts aproximadament. Deixem reposar dins el microones 2 minuts més. El punxem amb un escuradents per veure si està fet, si no, ho deixem 1-2 minuts més.
- També es pot fer al bany maria coent a 180 º durant 40 minuts aproximadament.
- Ho deixem refredar i ho servim fresquet amb nata muntada o fruita, el que més us agradi.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest flam amb un cafè Blend Ecològic de Cafès Gener.
Recepta extreta de: http://www.juliaysusrecetas.com/2014/01/flan-de-arroz-con-leche.html
Recepta de l’arròs amb llet extreta de: http://www.juliaysusrecetas.com/2012/07/arroz-con-leche-ingredientes-1-litro-de.html