ajoblanco-malagueny-raim

Del sud a casa teva

 

Ingredients per a la recepta

  • 225 g d’ametlla marcona crua de Can Massana
  • 1 gra d’all sense el germen interior
  • 100 g de molla de pa de pagès
  • 600 ml d’aigua freda
  • 150 ml d’oli d’oliva verge extra Molí del Pau
  • 3 cullerades soperes de vinagre de Xerès
  • un pessic de sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Poseu al got de la batedora les ametlles, la molla de pa, el gra d’all, la sal i la meitat de l’aigua. Tritureu-ho fins a obtenir una crema fina.
  2. Afegiu-hi l’oli a poc a poc, a través de la boca de la tapa de la batedora, mentre ho seguiu batent. D’aquesta manera l’oli quedarà emulsionat. Incorporeu-hi el vinagre i la resta de l’aigua, vigilant el punt d’espessor que vulgueu.
  3. Rectifiqueu-ho de sal i vinagre, si cal.
  4. Guardeu-ho a la nevera 3 h abans de consumir-lo. El repòs farà que tots els sabors s’assentin i quedarà molt millor.
  5. Podeu servir l’ajoblanco acompanyat de raïm, meló o, fins i tot, una mica de pernil ibèric picat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sauvignon Blanc de Vinya Janine, un vi de color molt pàl·lid, brillant. Aromàtic, records de fruites blanques barrejats amb tocs florals. Bona intensitat I estructura. Es nota una bona acidessa però esdevé equilibrat en conjunt. Postgust molt llarg i càlid.

sauvignon-blanc

Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/receptes/ajoblanco-malagueny_32030_117.html

Imatge extreta de: http://www.barrestaurantehermanosrodriguez.es/wp-content/uploads/2016/06/ajoblanco-con-uvas-low-900×444.jpeg