Un plat dolç, salat i deliciós!
Ingredients per a la recepta
- 2 albergínies
- 180 grams d’arròs
- Mitja ceba
- Brou de verdures
- Romaní
- Mel de SOMPER
- Parmesà ratllat
- Mantega
- Oli, sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Rentem les albergínies i les obrim per la meitat. Fem uns talls sobre la polpa i les coem 40 minuts al forn preescalfat a 180º.
- Deixem que es refredin i en traiem la carn, la tallem a daus, i en reservem la pell per servir.
- En una cassola amb una mica d’oli sofregim la ceba. Quan sigui transparent hi afegim la polpa d’albergínia i ho daurem.
- Hi posem l’arròs (com que el nostre era integral, l’hem tingut tres hores en aigua calenta amb una culleradeta de bicarbonat), hi donem unes voltes i comencem a afegir-hi el brou a poc a poc. Com que es tracta d’un risotto hem d’anar-lo posant en quantitats petites, i a mesura que l’arròs el vagi absorbint, tornant-n’hi a posar més.
- Courem l’arròs segons les instruccions del mateix, en el nostre cas són uns 40 minuts doncs és integral. A l’últim moment hi posem unes fulles de romaní fresc trossejades, així com parmesà ratllat al gust i un tros de mantega.
- Per presentar-ho farcim les pells d’albergínies amb el risotto, hi posem parmesà per sobre i ho gratinem al forn fins que comenci a daurar-se.
- Servim amb un fil de mel per sobre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Josep Foraster Blanc Selecció del Celler Mas Foraster, un vi blanc de color blanc palla amb tons daurats, amb aroma a fruita madura i tropical. En boca és untuós, equilibrat, mineral; amb una acidesa sorprenent que ens allarga molt el vi i amb un post gust amb notes molt refrescants.
Recepta extreta de: https://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2013/11/03/risotto-dalberginia-amb-mel/