Espaguetis amb un toc del mar
Ingredients per a la recepta
- 600 gr. de cloïsses
- 2 alls pelats
- Julivert
- 1 cullerada gran de farina (uns 15 gr.)
- 400 gr. de brou de peix
- 75 gr. vi blanc
- 1 fulla de llorer
- pebre negre mòlt
- 350 gr. d’espaguetis
- 5 tomàquets naturals ratllats
- 1.500 gr. d’aigua
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre Forvm Chardonnay d’Avgvstvs Forvm
Elaboració de la recepta
- Posar en remull les cloïsses amb sal, durant 30-60 minuts, perquè deixin anar la sorra del mar.
- Piquem els alls i julivert a mida petita. En una olla posem una mica d’oli, el els alls, el julivert, el tomàquet natural ratllat i fem un sofregit.
- Afegim la farina.
- A continuació, afegim una mica de brou de peix, vi blanc, llorer, pebre negre, vinagre FORVM Chardonnay i les cloïsses. I esperem uns minuts (entre 8 i 10 minuts) fins que les cloïsses s’obrin.
- D’altra banda, bullim les pasta al “dente”.
- Escorrem la pasta.
- I acabem barrejant els espaguetis amb la salsa i les cloïsses.
- Decorem amb julivert al gust.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Avgvstvs Chardonnay d’Avgvstvs Forvm, un gran vi que ens aporta en boca i nas fruita tropical molt madura i tocs cítrics.
Recepta extreta de: http://www.avgvstvsforvm.com/ca/receptes/vermout-a-lestil-forvm-3-detail?showall=1