Torrada d'escalivada amb anguila fumada i paté d'olives

Torrada d’escalivada amb anguila fumada i paté d’olives

Un aperitiu perfecte

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • Escalivada de Cal Valls
  • 4 llesques de pa de vidre o pa de xapata
  • 4 filets d’anguila fumada
  • Paté d’oliva empeltre La Gaeta
  • 1 rodanxa d’alvocat
  • 8 fulls petites d’alfàbrega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem el pa per a les torrades, podem fer-les en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva verge extra a la torradora. A continuació quadrem els filets d’anguila perquè tinguin el mateix llarg que el pa.
  2. Tallem uns dauets d’alvocat per a la presentació d’aquest aperitiu i tallem també les fulles d’alfàbrega de la planta, que siguin petites.
  3. Servim una mica d’albergínia i de pebrot escalivats sobre cada torrada
  4. A continuació, col·loquem l’anguila fumada i sobre ella pintem una línia de paté d’olives.
  5. Repartim uns dauets d’alvocat i les fulles d’alfàbrega.
  6. Per acabar amanim amb un fil d’oli d’oliva verge extra i, si volem, podem escampar un polsim de nyora mòlta.
  7. Servim immediatament i bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb una cervesa Ràfega American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color ambre rogenc, lleugerament tèrbola a causa del dry hopping. Escuma fina i voluminosa de color blanc trencat amb bona retenció. Presencia d’aroma a llúpol provinent del dry hopping amb tocs cítrics i florals. Aroma a malta moderada amb certs apunts de caramel, pa cuit i galeta. Subtil gust a llúpol americà amb qualitats florals i cítriques. Degut a les propietats de les maltes especials utilitzades, presenta una dolçor inicial de malta seguida d’un sabor suau a caramel. La malta i l’amargor del llúpol estan equilibrats al principi i se suporten mútuament fins al final on l’amargor persisteix lleugerament per sobre de la dolçor de la malta.

Cervesa Ràfega de Bripau

Cervesa Ràfega de Bripau

Recepta extreta: https://gastronomiaycia.republica.com/2017/08/27/tosta-de-escalibada-con-anguila-ahumada-y-tapenade/