Un aperitiu perfecte
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- Escalivada de MAR-TRET
- 4 llesques de pa de vidre o pa de xapata FLECA IGLESIAS
- 4 filets d’anguila fumada
- Paté d’oliva empeltre La Gaeta
- 1 rodanxa d’alvocat
- 8 fulls petites d’alfàbrega
- Oli d’oliva verge extra La Gaeta
- Sal
Elaboració de la recepta
- Preparem el pa per a les torrades, podem fer-les en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva verge extra a la torradora. A continuació quadrem els filets d’anguila perquè tinguin el mateix llarg que el pa.
- Tallem uns dauets d’alvocat per a la presentació d’aquest aperitiu i tallem també les fulles d’alfàbrega de la planta, que siguin petites.
- Servim una mica d’albergínia i de pebrot escalivats sobre cada torrada
- A continuació, col·loquem l’anguila fumada i sobre ella pintem una línia de paté d’olives.
- Repartim uns dauets d’alvocat i les fulles d’alfàbrega.
- Per acabar amanim amb un fil d’oli d’oliva verge extra i, si volem, podem escampar un polsim de nyora mòlta.
- Servim immediatament i bon profit!
Maridatge
Podem acompanyar amb una cervesa Ràfega American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color ambre rogenc, lleugerament tèrbola a causa del dry hopping. Escuma fina i voluminosa de color blanc trencat amb bona retenció. Presencia d’aroma a llúpol provinent del dry hopping amb tocs cítrics i florals. Aroma a malta moderada amb certs apunts de caramel, pa cuit i galeta. Subtil gust a llúpol americà amb qualitats florals i cítriques. Degut a les propietats de les maltes especials utilitzades, presenta una dolçor inicial de malta seguida d’un sabor suau a caramel. La malta i l’amargor del llúpol estan equilibrats al principi i se suporten mútuament fins al final on l’amargor persisteix lleugerament per sobre de la dolçor de la malta.
Recepta extreta: https://gastronomiaycia.republica.com/2017/08/27/tosta-de-escalibada-con-anguila-ahumada-y-tapenade/