Benvolguts/des gourmets, avui us portem una sopa de ceba amb brou de pollastre d’allò més nutritiva.
Sopa de ceba amb brou de pollastre, un platàs de cullera
La sopa de ceba és una copa en la qual l’ingredient principal és la ceba caramel·litzada. El seu origen es troba a França, amb registres històrics de la seva existència des de l’Edat Mitjana! Ara bé, va ser al segle XIX on es va popularitzar i estendre arreu del món!
Avui farem sopa de ceba amb brou de pollastre eco Can Garriga, una recepta perfecta per aquest temps! Tot un platàs de cullera que acompanyarem amb un vi negre Sot Lefriec d’Alemany i Corrió! Bon profit!
Ingredients per a la recepta de sopa de ceba (2 persones)
- 800 ml de brou de pollastre Can Garriga
- 3 cebes mitjanes tallades en juliana
- 30 g de mantega
- 100 ml de vi blanc sec
- 1-2 llesques de pa rústic per persona (torrat o sense torrar)
- Formatge gruyère, emmental o comte ratllat al gust
- ½ c.s. de farina (uns 15 g)
- Sal
- Pebre blanc
- Oli d’oliva verge extra
- Opcional: julivert o coriandre picat
Elaboració de la recepta de sopa de ceba
- Primer, cuinem la ceba
- En una cassola amb un raig d’oli d’oliva desfarem la mantega i sofregirem la ceba tallada en juliana durant 30 minuts a foc baix. L’objectiu és que caramel·litzi però poc a poc, sense que es cremi. Podem afegir brou per evitar-ho.
- Després, escalfem el brou
- Posem a escalfar el brou per tal que estigui calent després.
- Aleshores, afegim farina
- Quan vegem la ceba de color marró daurat, incorporem mitja cullerada de farina i deixem coure 3 minuts.
- Llavors, reduïm vi blanc
- Després afegim el vi blanc i el deixem reduir 1 minut.
- Acte seguit, incorporem el brou
- Incorporem el brou de pollastre, salpebrem al nostre gust i coem durant 25-30 minuts a foc lent i amb la cassola mig tapada.
- Ara, posem al forn
- Posem la sopa en recipients aptes per a forn amb 1 o 2 llesques de pa rústic al centre. Escampem formatge ratllar per sobre i posem al grill del forn fins que es fongui al nostre gust.
- Finalment, servim
- Decorem amb julivert o coriandre picat per damunt i ja podem servir!
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec d’Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremós, fruita madura i terrós. En boca és ric, potent i intens, tanins madurs i persistent.
Font: Factor Gastronòmic
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!