El llibre “La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018” del poeta penedesenc, Santi Borrell guanya el premi al Millor llibre de l’Estat en la categoria de Vins Europeus a l’edició 2020 dels Gourmand Awards International.

Borrell fa una exhausta i àmplia recerca d’investigació per parlar del passat vitivinícola de la comarca. A partir de la aparació dels primers comerciants de vi del Penedès, i molt centrat en la pagesia i la comercialització del vi, enceta el treball sobre el sector.

Santi Borrell guanya el premi al Millor Llibre de Vins Europeus

La vitivinícola venia, al principi, a doll, a baix preu i d’escasa qualitat; que també ho feia molt de licor i conyac a doll, i en els darrers temps hi ha hagut una tendència cap a la modernització i adaptació als nous temps.

De manera que, s’ha anat cap a l’embotellat, que en el moment que apareix l’escumós, comença a tenir força i anar cap als vins de qualitat. També dedica uns capítols a les cooperatives, al preu del raïm, i fa referències als vins biodinàmics, ecològic i naturals.

El llibre es va publicar el mes d’abril amb el suport de la DO Penedès, Enoturisme Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Vilafranca i el celler Família Torres. La presentació es va fer a Vilafranca del Penedès i també a les capitals històriques com són Santa Sadurní d’Anoia, Vilanova i la Geltrí i el Vendrell.

llibre Santi Borrell

Els premis Gourmand International equivalen als Òscars dels llibres de gastronomia i de vins. Per tant, que Borrell obtingui aquest reconeixement és molt i representar el país per intentar assolir la màxima representació més.

El llibre opta a dos guardons: en categoria del Millor Llibre del món d’Història del Vi i al Millor Llibre Europeu de Vi.

A la categoria del Millor del Llibre del món d’Història del Vi competirà amb cinc països (Xile, Japó, França o Mèxic). A la categoria de Millor llibre Europeu de Vi, el treball de Santi Borrel s’afrontarà contra 10 llibres d’alta qualitat.

Ho farà amb Alemanya, Àustria, Itàlia, Croàcia, Suïssa, Romania, Eslovènia, Suècia, Gran Bretanya i un llibre d’Estats Units que parla sobre vins europeus.

El guardons suposa un punt de trobada anual de periodistes especialistes en gastronomia i escriptors de tot el món per tal d’obtenir la màxima representació i reconeixement a nivell mundial.

A finals de gener s’anunciarà la ciutat dels premis Gourmand i, per tant, on haurà de viatgar Borrell per optar a ser el millor del món. L’any passat es va celebarar a Macao i durant les cinc edicions anteriors es va organitzar a Yantai (Xina).

Tanmatiex, Santi Borrell no és el primer cop que opta i viatja en aquests premis. Ho va fer ara fa quatre anys fins a la Xina, com a nominat a Millor llibre del món en la categoria Història del Vi, per l’estudi “La història del cava” (2016).

Et recomanem:

Ametller Origen celebra 190 anys