Pollastre amb salsa cremosa de cafè
Un plat harmònic
Avui cuinarem un plat deliciós, una combinació harmònica! Pollastre de Ramaders Muntanya del Berguedà amb salsa cremosa de cafè! Maridarem tot plegat amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró! Salut!
Ingredients per a la recepta
Per al pollastre
- 1 peça de pit de pollastre sense pell ni os, tallat en meitats de Ramaders Muntanya del Berguedà
- 1/8 de peça de ceba finament picada
- 1 gra d’all finament picat
- 1 cullerada de cebollí finament picat
- 1/2 culleradeta de farigola, d’orenga i de romaní
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 cullerada de cafè de XOKATE
- 2 cullerades de mantega
- 1 tassa d’aigua
- 1 cullerada de vinagre de FERMENTUM i una altra de salsa de soja
Per a la salsa
- 1 tassa de brou de pollastre
- 1/2 tassa de crema per batre
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- 2 cullerades de cafè de XOKATE
- Al gust de sal i pebre
- Al gust d’orenga fresc per servir
Elaboració de la recepta
- En un bol, marinar el pit amb la ceba, l’all, el cebollí, la farigola, l’orenga, el romaní, l’oli d’oliva, una cullerada de cafè, l’aigua, el vinagre, la salsa soja per 15 minuts.
- Fondre la mantega en una paella i cuinar el pollastre prèviament salpebrat i condimentat, fins que estigui ben daurat.
- En una altra paella profunda cuinar la marinada amb el brou de pollastre fins que espesseixi. Afegeix la crema per batre, la nou moscada, dues culleres de cafè i coure al voltant de cinc minuts. Condimentar amb sal i pebre a gust.
- Incorporar el pollastre prèviament cuit a la salsa i cuinar cinc minuts més. Servir, acompanyar amb arròs, amanida i decorar amb orenga fresca.
Maridatge
Podem acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.
Vi Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró
Font: Cocina y Vino