recepta-pollastre-pages-farcit-pernil-formatge

Un plat que us sortirà rodó

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Quan comprem el pollastre demanem que ens el desossin.
  2. Estenem-lo per la part de la pell sobre la taula de treball, salpebrem per dintre, i cobrim solsament la part central, amb pernil dolç, el formatge i més pernil dolç, emboliquem fent un rotllo i el lliguem molt ben lligat, perquè no ens surti el farcit. Fem una lligada a lo llarg posant-hi la llimona, salpebrem.
  3.  El posem a una safata pel forn, amb un bon raig d’oli, l’aigua i la cervesa. Si tenim el forn de ventilador, el fem funcionar a la vegada amb el gratinador, ( és ideal perquè amb menys temps en tindrem prou) enrossim per tots cantons, donant-li voltes molt sovint, quan el tinguem ben daurat, posem el forn a 200ºC durant uns trenta-cinc minuts, (però sense el gratinador) girant-lo de tant en tant, si se’ns acabés la salsa, podem posar-hi una mica més d’oli, aigua i cervesa.
  4. Quan el tinguem llest, el traiem i fem reduir la salsa, si la volem amb més gust de formatge, podem desfer-ne un tall, trencat a trossets.
  5. Tallem el pollastre a rodanxes, salsegem al servir-lo.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.

almodi-negre-altavins-vi

Recepta extreta de: http://femunmos.blogspot.com/2012/10/pollastre-farcit_15.html