Benvinguts/des gourmets, avui us portem el pollastre de pagès farcit de pernil i formatge.
Un plat que us sortirà rodó
Ingredients pel pollastre de pagès farcit
- 1 pollastre de pagès de 2 quilos de Ramaders de Muntanya del Berguedà
- 150 g de formatge Pedraforca de la Formatgeria Mas Rovira
- 4 talls de pernil dolç (no gaire prim)
- 2 gots de cervesa
- 1 got d’aigua
- Oli
- Sal
- Pebre negre
- 3 rodanxes de llimona
- Fil per lligar-lo
Elaboració de la recepta
- Quan comprem el pollastre demanem que ens el desossin.
- Estenem-lo per la part de la pell sobre la taula de treball, salpebrem per dintre, i cobrim solsament la part central, amb pernil dolç, el formatge i més pernil dolç, emboliquem fent un rotllo i el lliguem molt ben lligat, perquè no ens surti el farcit. Fem una lligada a lo llarg posant-hi la llimona, salpebrem.
- El posem a una safata pel forn, amb un bon raig d’oli, l’aigua i la cervesa. Si tenim el forn de ventilador, el fem funcionar a la vegada amb el gratinador, ( és ideal perquè amb menys temps en tindrem prou) enrossim per tots cantons, donant-li voltes molt sovint, quan el tinguem ben daurat, posem el forn a 200ºC durant uns trenta-cinc minuts, (però sense el gratinador) girant-lo de tant en tant, si se’ns acabés la salsa, podem posar-hi una mica més d’oli, aigua i cervesa.
- Quan el tinguem llest, el traiem i fem reduir la salsa, si la volem amb més gust de formatge, podem desfer-ne un tall, trencat a trossets.
- Tallem el pollastre a rodanxes, salsegem al servir-lo.
Maridatge pel pollastre de pagès farcit
Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.
Recepta extreta de: http://femunmos.blogspot.com/2012/10/pollastre-farcit_15.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!