Tot un luxe de pastís
Ingredients per a la recepta (4 persones)
Per a la ‘daquoise’ d’avellanes i fajol:
- 220 g de clara d’ou
- 120 g de sucre
- 100 g de farina d’avellana
- 100 g de farina d’ametlla
- 80 g de sucre de llustre
- 20 g de farina de blat
- 20 g de farina de fajol
Per a la mousse de recuit de drap:
- 400 g de recuit de drap d’ovella
- 400 g de nata 32% MG
- 300 g de torró d’Agramunt de Torrons Roig
- 125 g de sucre
Per a l’almívar de ratafia:
- 100 g de sucre
- 100 g d’aigua
- 200 g de ratafia de Licors Portet
Per al praliné d’avellanes:
- 250 g d’avellanes torrades i repelades
- 50 g de sucre
Elaboració de la recepta
- Prepareu una merenga francesa amb les clares i els 120 g de sucre.
- Barregeu la resta d’ingredients i tamiseu-los.
- Incorporeu-los a la merenga procurant mantenir la màxima esponjositat.
- Disposeu la merenga en planxes de forn, d’1 cm de gruix. Enforneu-les 15 min a 170 ºC.
- Munteu el recuit i el sucre.
- Incorporeu la nata al recuit ensucrat, a poc a poc, evitant que es facin grumolls i aconseguint un muntat consistent i homogeni. Afegiu-hi el torró trencat en trossets. Guardeu-ho en fred.
- Poseu a bullir aigua i sucre. Quan arrenqui el bull, pareu el foc, tireu-hi la ratafia i deixeu-ho refredar.
- Tritureu les avellanes i el sucre, a la Thermomix, augmentant la velocitat, fins a aconseguir una pasta suau i espessa.
- Dividiu la planxa de ‘daquoise’ en tres parts iguals. Emborratxeu lleugerament la primera amb ratafia i escampeu-hi la meitat del praliné.
- Afegiu-hi la segona planxa a sobre. Emborratxeu-la amb l’almívar de ratafia.
- Escampeu-hi la resta de praliné.
- Disposeu la darrera planxa de ‘daquoise’, emborratxeu-la també amb ratafia.
- Cobriu-la amb la mousse, deixant una superfície llisa. Deixeu-ho refredar a la nevera 2 h.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb una RATAFIA DE NOUS I POMES PORTET 1883 de Licors Portet, una ratafia molt suau que deixa entreveure al final del glop la dolçor de la poma, molt ben integrada en el conjunt de les altres plantes.
Recepta extreta de: https://www.cuina.cat/receptes/pastis-de-torrons-d-agramunt_20922_117.html