La paella de marisc té un origen valencià però la seva recepta completa i rica en ingredients l’ha popularitzat i ha trencat fronteres. De fet, s’ha convertit en tot un icone del país. Però, fer-la no és tan fàcil. Necessites molts ingredients i ser estricte en els passos a seguir. Estàs preparat?
L’autèntica paella de marisc
Si prefereixes tastar una de les millors paelles davant del mar, no dubtis a anar a ACQUA SITGES!
Ingredients per a 4 persones
- 350g d’arròs bomba
- 8 musclos
- 1 porro
- 100ml de salsa de tomàquet
- 1l de caldo de paella
- sal
- 1 llimona
- 2 calamars
- 8 llangostins
- 1 ceba
- 75ml de txakoli
- Oli d’oliva verge extra (Grusco – MONTEBRE)
- Herbes de safrà
Elaboració de la paella de marisc
Primer de tot, es col·loca la paella al foc i s’aboca el txakoli. També, afegim els musclos nets i ho tapem tot perquè agafi la calor dels fogons. Aquí, l’objectiu és que els musclos s’obrin. Una vegada ho aconseguim, cal retirar-lis la pela buida i reservar-los.
Ara, toca netejar bé els calamars i talla’ls en cèrcols. Aleshores, els agafes i els ofegues juntament amb els llagostins en una paella amb un rajolí d’oli. Retira’ls a un plat i deixa’ls refredar. És important que vagin agafant la seva temperatura.
Tallar la ceba i el porro
Toca pelar la ceba i picar-la en quadradets petits. Vigila, que et poden coure els ulls. És important que la ceba sigui tendra. Ara, neteja bé el porro i pica’l amb la mateixa forma que la ceba, en quadradets. Ofega les verdures en el mateix oli on has ofegat el calamar i els llagostins i assaona’ls .
Quan tinguis tota la verdura escalfada, afegeix els brins de safrà, l’arròs, la salsa de tomàquet i el brou. És a dir, el que et faltava per posar i cuina-ho tot durant 18 minuts.
Passat pels fogons, col·loca damunt els cèrcols de calamar, els musclos i els llagostins. Cobreix amb un drap net i deixa que reposi 4-5 minuts. Si vols, pots complementar l’arròs amb marisc amb la llimona i amb unes fulles de julivert. Això a gust vostre. Bon profit!
Beneficis de la paella
Sens dubte, la paella de marisc és un plat saludable i molt nutritiu recomanat per a tots. Ens aporta proteïnes de qualitat, greixos saludables, sucres d’assimilació lenta perquè tinguem energia, minerals entre els quals destaquen el ferro necessari perquè no tinguem anèmia i el iode, necessari per a l’adequat funcionament de la tiroides i així tenir un correcte metabolisme.
Les vitamines que conté en són moltes, però en destaca la vitamina B12 present en els peixos i que és necessària per al bon funcionament del sistema nerviós i perquè no tinguem anèmia.
Control del colesterol i baix en calories
La macedònia d’hortalisses amb peix, cuinats amb oli d’oliva verge extra, ens assegura una dieta de protecció cardiovascular, contribuint a mantenir els nivells de colesterol dins de la normalitat i a tenir un cor i unes artèries sans.
Usar el txakolí per a cuinar el marisc, és una manera de millorar el seu sabor i cuinar-los sense aportar calories, a més de retardar el procés d’envelliment. Si possessim amanida d’acompanyant completaria l’aportació de fibra, vitamines, minerals, i antioxidants. Per a postres una fruita i un iogurt.
Per completar el dia
La nutricionista del bloc planteja un menú del dia per menjar els diferents àpats i que complementen, pels seus beneficis i nutrients, amb la paella. Així doncs, per dinar faríem; Amanida d’enciams variats rabes i festucs, la paella de marisc i per acompanyar; pa, fruita i iogurt. A l’hora de sopar faríem; conill en xuletilles amb fideus xinesos, pa, fruita i llet.
El maridatge
La paella és un plat que necessita d’un bon vi per a completar l’àpat, sinó queda coix. En aquest cas, us proposem el VI Escumós Unguillem de BODEGUES VISENDRA.
Et recomanem:
El plat estrella de la paella d’arròs amb verdures
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!