Ous al plat amb sofregit de tomàquet

Ous al plat amb sofregit de tomàquet

Ous al plat i tots a taula

Avui tenim ous al plat amb sofregit de tomàquet eco d’Hortus Aprodiscae! Un fantàstic plat ben saborós que maridarem amb un cava Celler Vell Brut Reserva del Celler Vell. Tots a taula!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 ou
  • Mitjana ceba
  • Mig brick de tomàquet fregit eco d’Hortus Aprodiscae
  • 1 llauna petita de pèsols
  • Pernil a dauets
  • Una mica de mantega

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem la ceba i la sofregim
    • Tallem la ceba ben picadeta i la fregim a foc mitjà en una paella amb una d’oli fins que es dauri.
  2. Afegim els pèsols, el tomàquet fregit i el pernil
    • Afegim els pèsols, el tomàquet fregit i el pernil i remenem durant uns 5 minuts. Després ho apartem del foc.
  3. Preparem el forn i el recipient
    • Preescalfem el forn a 180º. Untem amb mantega el fons de recipients aptes per a forn i aboquem a sobre la barreja, fent un forat al centre.
  4. Obrim l’ou al centre i enfornem la barreja
    • Obrim l’ou en el forat que hem fet amb cura que no es trenqui el rovell. Enfornem fins que l’ou estigui quallat, aproximadament entre 15 i 20 minuts.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Reserva del Celler Vell, un cava de color daurat pàl·lid amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina i abundosa. Aroma intens i net. Afruitat, equilibrat i saborós. Cava sense complexos per a qualsevol ocasió. La seva frescor i suavitat el fan idoni per a l’aperitiu d’improvís i per anar obrint la gana a l’hora de sopar.

Celler Vell Brut Reserva

Celler Vell Brut Reserva

Recepta extreta de: https://www.elespanol.com/cocinillas/recetas/20110111/huevos-plato/1000084041596_30.html