El coulant de xocolata és una de les postres més demanades en qualsevol restaurant. Estem parlant d’una fondant o volcà calent feta de xocolata i farcida de xocolata desfeta per dins. La seva calor permet mantenir la crema de dins, de manera que quan la trenques, cau tot desfet. Així mateix, el sabor és com el d’un volcà. Les postres franceses ara les podràs fer a casa. Com? Segueix llegint.

Coulant de xocolata

Coulant de xocolata

Unes postres delicadament irresistibles

Per això, us fem arribar una recepta autèntica del web la Cocina de Frabisa on us expliquem els secrets per a fer el coulant de xocolata deliciós.

Ingredients per a les postres

  • 200 g de xocolata negra al 70% de Bombons Blasi
  • 160 g de mantega i una mica més per greixar els motlles
  • 5 ous (280 g aprox.)
  • 160 g. de sucre comú
  • 85 g. de farina
  • 20 g. de cacau en pols i una mica més per empolvorar els motlles
  • Gelat
  • Fruits vermells, mànec, préssec, encenalls de xocolata

Elaboració del coulant de xocolata

  1. Fon en un bol la xocolata picada a bany Maria (o al microones en fraccions de 30 segons. Removent de cada vegada).
  2. Afegeix la mantega i remou fins a obtenir una crema homogènia.
  3. En un bol a part barreja els ous i el sucre (convé no batre, simplement barrejar), afegeix a continuació la farina tamisada amb el cacau i barreja ..
  4. Incorpora les dues mescles i bat amb varetes fins que tot resulti integrat.
  5. Enmantequilla els motlles i escampa el cacau en pols sobre els mateixos.

Toca enfornar les postres

  1. Aboca la barreja en els motlles i CONGELA. (Millor la nit anterior com a mínim)
  2. Enfornar coulants congelats
  3. Encèn el forn a 240º en mode ventilador i calor a baix, la reixeta en la segona guia del forn començant a comptar des de baix.
  4. S’enforna els coulants trets directament del congelador durant exactament 15 minuts.
  5. SENSE CONGELAR guarda la massa a la nevera durant 1 hora o més
  6. S’enforna a 240º entre 8 i 10 minuts
  7. Serveix i s’acompanya d’una bola de gelat i decora amb fruits vermells.

El millor company per al coulant de xocolata

Podem acompanyar amb un Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.

Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco Celler Vell

Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell