Coulant de xocolata

Coulant de xocolata

Unes postres delicadament irresistibles

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 g de xocolata negra al 70% de Bombons Blasi
  • 160 g de mantega i una mica més per greixar els motlles
  • 5 ous (280 g aprox.)
  • 160 g. de sucre comú
  • 85 g. de farina
  • 20 g. de cacau en pols i una mica més per empolvorar els motlles
  • Gelat
  • Fruits vermells, mànec, préssec, encenalls de xocolata

 

Elaboració de la recepta

  1. Fon en un bol la xocolata picada a bany Maria (o al microones en fraccions de 30 segons. Removent de cada vegada).
  2. Afegeix la mantega i remou fins a obtenir una crema homogènia.
  3. En un bol a part barreja els ous i el sucre (convé no batre, simplement barrejar), afegeix a continuació la farina tamisada amb el cacau i barreja ..
  4. Incorpora les dues mescles i bat amb varetes fins que tot resulti integrat.
  5. Enmantequilla els motlles i escampa el cacau en pols sobre els mateixos.
  6. Aboca la barreja en els motlles i CONGELA. (Millor la nit anterior com a mínim)
  7. Enfornar coulants congelats
  8. Encèn el forn a 240º en mode ventilador i calor a baix, la reixeta en la segona guia del forn començant a comptar des de baix.
  9. S’enforna els coulants trets directament del congelador durant exactament 15 minuts.
  10. SENSE CONGELAR guarda la massa a la nevera durant 1 hora o més
  11. S’enforna a 240º entre 8 i 10 minuts
  12. Serveix i s’acompanya d’una bola de gelat i decora amb fruits vermells.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.

Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco Celler Vell

Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell

Font: La Cocina de Frabisa